(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
KOLOŽVÁRSKÉ ZELÍ (PODLE SISY SKLOVSKÉ)

Potřebné ingredience
1200 g kyselého zelí,
200 g rýže (po uvaření zdvojnásobí objem),
2 větší nožičky domácí klobásy,
500 g vepřového masa (já dávám jaké mám),
2 cibule,
sůl,
mletý černý pepř,
2 až 3 lžičky vegety,
500 g zakysané smetany
Postup přípravy
1.VŠE se připravuje v troubě zakryté zapékací míse ze skla nebo keramiky.Do ní stavíme jednotlivá patra.Podle tohoto postupu se zelí říká také "POSCHOĎOVÁ SPECIALITA".
2.UMLETÉ maso smícháme s dozlatova osmahnutou cibulkou,doměkka uvařenou.Slitou a dobře okaponou rýží,solí,pepřem a vegetou podle vlastní chuti.Když máme směs připravenou,začneme budovat.Přízemí je kyselé zelí.První patro -tím je myšlena vrstva masové směsi.Druhé patro-zase představuje zelí.Třetí patro-jak jinak,než krájená domácí klobáska.Čtvrté patro zanamené,že už vše polijeme zakysanou smetanou.Postup opakujeme tak dlouho,dokud není mísa plná.Pak ji zakryjeme a v předem vyhřáté troubě svrchu i zespoda zapékáme 30-40 minut.
KOLOŠVÁRSKÉ ZELÍ SE PODÁVÁ JAKO HLAVNÍ JÍDLO BEZ PŘÍLOHY.JE OBLÍBENÉ JAK NA SLOVENSKU TAK V MAĎARSKU A TAKÉ U NÁS DOMA.
ZKUSTE HO I VY! DOBROU CHUŤ!
2.UMLETÉ maso smícháme s dozlatova osmahnutou cibulkou,doměkka uvařenou.Slitou a dobře okaponou rýží,solí,pepřem a vegetou podle vlastní chuti.Když máme směs připravenou,začneme budovat.Přízemí je kyselé zelí.První patro -tím je myšlena vrstva masové směsi.Druhé patro-zase představuje zelí.Třetí patro-jak jinak,než krájená domácí klobáska.Čtvrté patro zanamené,že už vše polijeme zakysanou smetanou.Postup opakujeme tak dlouho,dokud není mísa plná.Pak ji zakryjeme a v předem vyhřáté troubě svrchu i zespoda zapékáme 30-40 minut.
KOLOŠVÁRSKÉ ZELÍ SE PODÁVÁ JAKO HLAVNÍ JÍDLO BEZ PŘÍLOHY.JE OBLÍBENÉ JAK NA SLOVENSKU TAK V MAĎARSKU A TAKÉ U NÁS DOMA.
ZKUSTE HO I VY! DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

šamotka
(upraveno)
8. 11. 2012, 0:04



nahlásit

marcellinka
(upraveno)
23. 4. 2009, 10:52
Dobrý deň, toto jedlo mám rada, len by som Vás chcela poopraviť - je to Koložvárska kapusta (zelí). Píše sa to so ž. Ale inak super.

nahlásit
pavcca1
(upraveno)
9. 11. 2008, 21:28
Taky to dělám je to výborné,ale nemáte tam toho zelí nějak málo?
nahlásit

alenička
(upraveno)
10. 11. 2008, 21:36
@pavcca1
DOBRÝ VEČER PAVLO,TAK JSTE MĚLA PRAVDU,TOHO ZELÍ JSEM TAM OPRAVDU NAPSALA MÁLO!CHYBIČKA SE VLOUDILA!



nahlásit

alenička
(upraveno)
9. 11. 2008, 23:29
@pavcca1
DOBRÝ VEČER PAVLÍNKO,JÁ TO TAKY MILUJU,ALE TEN MŮJ TO MOC NEMUSÍ,JE TAM MÁLO MASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JÁ SE TOHO RECEPTÍKU MOC NEDRŽÍM DĚLÁM TO OD OKA!ASI TAK JAKO KAŽDÁ SPRÁVNÁ KUCHAŘKA! JINAK DÍKY ZA KOMENTÁŘ


nahlásit