Ježura s obrázkovým postupem
Potřebné ingredience
piškotový plát, marmeládu, máslový krém, marcipán, rum
Postup přípravy
vykrojíme korpus do tvaru slzičky podle toho jaké velikosti chceme ježka mít, natřeme marmeládou
z piškotu vykrojíme tvar ježka a pařezu, zbytek zpracujeme na tzv. punčovinu (rozdrobený piškotový korpus, máslový krém, rum a můžeme přidat trochu marmelády), vytvarujeme kuličku ve velikosti ježka, dáme na připravený piškot a vytvarujeme ježka vepředu čumáček, dáme chladit do lednice
xxx
xxx
vychladlého ježka potáhneme vepředu na čumáčku obarveným marcipánem, vytvarujeme špičatý čumáček
xxx
xxx
vychladíme si máslový krém (musí být hodně studený, nejlépe z lednice), speciální špičkou na srst děláme bodlinky, protože jsem zapomněla fotit průběžně, tak je nafocený poslední ježek částečně
xxx
dokončená prdelka
speciální špička na srst (pokud ji nemáte stačí slabá spička na dorty)
směs na kůru pařezu (čokoládové müsli, sušenky esíčka nebo jakékoliv podobné sušenky a čokoládová poleva), sušenky a esíčka rozdrobíme válečkem a dáme do mísy, rozpustíme polevu a nalijeme na směs, hmota nesmí být moc řídká a nesmí se nechat vychladnout, nejlépe míchat vidličkou a až se drobečky obarví čokoládou nanášet na pařez
pařez je slepen ze dvou plátů piškotu velikost podle tvaru ježka, strany lehce natřeme máslovým krémem a nanášíme polevu, polevu nanášíme nejlépe rukou a pomáháme si vidličkou
xxx
po potažení boku pařezu kůrou vytvarujeme ze zbylé hmoty kořeny viz. titulní obrázek. Nalepíme na piškot pomazaný slabě krémem vršek pažezu a ozdobíme podle fantazie.
Přeji hodně zdaru při zkoušení ježečků, opravdu to není složité! :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé