Báječné řízky v bramboráku
Potřebné ingredience
Asi 0,5kg prsních řízků, 4 středně velké brambory, 2 vejce, 5 stroužků česneku, sůl, 1 vrchovatá lžíce majoránky, mouka, olej na smažení. Množství surovin si upravíme podle počtu řízků.
Postup přípravy
2. Uděláme si bramborákové těsto. Brambory nastrouháme najemno, přidáme přeměřeně mouky, vejce, prolisovaný česnek, sůl a majoránku.
3. Na pánví rozpálíme větší vrstvu ojele.
4. Nejdřívě najeleme těsto a rozprostřeme, pak na něj položíme plátek masa, pak znova vrstva těsta, tak aby bylo maso zakryté.
5. Smažíme velmi zvolna!!! z obou stran.
DOBROU CHUŤ.
Smažíme zvolna z obou stran dozlatova.
Jako příloha je vynikající zeleninka nebo nějaký pikantnější salát. Tentokrát jsem udělala salát z výhonků, strouhané mrkve, prolisovaného česneku, najemno nakrájeného pórku, zakysané smetany, čersvě mletého pepře a italských bylinek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé