(recept
si oblíbilo 70 návštěvníků)
Delikatesní řízečky z panenky - jednoduché a móóóc dobré!!!
Potřebné ingredience
400 g vepřové panenky, 200g tvrdého sýra, 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce mléka, sůl, pepř, špetka kypřícího prášku do pečiva, olej na smažení
Postup přípravy
1. V misce smícháme mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, kypř. prášek a směs důkladně promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Vše opět promícháme, dokud se nám ingredience nespojí.
2. Maso nakrájíme na plátky, jemně pomoučníme a postupně obalujeme v sýrovém těstíčku (to by nemělo být příliš řídké, aby z masa nestékalo).
3. Obalené řízečky ihned smažíme na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova.
4. Řízečky podáváme s brambory, br. kaší, nebo jen tak s chlebem.
2. Maso nakrájíme na plátky, jemně pomoučníme a postupně obalujeme v sýrovém těstíčku (to by nemělo být příliš řídké, aby z masa nestékalo).
3. Obalené řízečky ihned smažíme na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova.
4. Řízečky podáváme s brambory, br. kaší, nebo jen tak s chlebem.
připravená směs na obalení
obalené řízečky smažíme na rozpáleném oleji
bohužel jsem zapomněla vyfotit s přílohou a potom už nebyly.......tak alespoň takto:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
4545
(upraveno)
6. 2. 2009, 13:55
Tak Martinko jdu na to snad se mi to povede?? Pak písnu jak jsem dopadla a jak chutnalo. Tak to bylo super a povedlo se.
MartinaH
(upraveno)
8. 2. 2009, 12:00
@4545
Zuzanko,díky za pochvalu, zase brzy taky udělám,teď se snažím jíst trošku dietněji po vánocích , ale rodince to odepřít nemůžu
ADULIK
(upraveno)
28. 11. 2008, 12:25
tak mamky tedle je fakt " prudce jedné" VYNIKAJÍCÍ řadím mezi úspěšné recepty
MartinaH
(upraveno)
30. 11. 2008, 20:53
@ADULIK
Zdravím a jsem ráda, že Vám chutnalo
Kvatura
(upraveno)
27. 11. 2008, 19:14
Marťo,prosímmusí to být pouze vepřová panenka?coto vlastně je?plecko?může být i kuřecí řízek?děkuji Janka
MartinaH
(upraveno)
30. 11. 2008, 20:51
@Kvatura
Dobrý den Janko, předem se omlouvám, že píši až nyní, ale nějak jsem teď neměla moc času sem nahlédnout. Panenka je část masíčka nad kotletama u páteře. Je to vlastně masíčko podél páteře. Je sice dražší, ale nemusí se vůbec naklepávat a krájí se z toho takové malé placičky. Je hned měkké a stačí smažit chvilku. Když řeknete v masně, že chcete panenku, tak vám ji určitě ukáží, jak vypadá. U nás se prodává v kusech cca 20 cmdlouhých, já kupuji tak 3-4. Z kuřecích prsíček by to také šlo udělat, ale lepší by bylo asi nakrájet na menší kousky Tak přeji, ať už to uděláte z jakéhokoliv masíčka, a´t vám chutná Určitě by to šlo i z kotletek.
vossynka
(upraveno)
27. 11. 2008, 19:11
Martinko , jen co jsem Váš receptík našla, ani jsem ho nezavírala, protože jsem hledala, co budu dělat k večeři. Můžu Vám říct, že teď sotva sedím u počítače a píšu . Váš recept označuji jako "suprooooozní mňamku". Manžel má ještě teď boule za ušima . Masíčko fakt super !
MartinaH
(upraveno)
30. 11. 2008, 21:01
@vossynka
Supeeeer, že vám chutnalo Já mám doma tři chlapy a olizovali se také všichni U nás se zavděčím hlavně masíčkem, ať je udělané jakkoliv
Sykyna
(upraveno)
25. 11. 2008, 14:09
dávám první komentář a hned pozitivní fakt je to mňamka,sice jsem bojovala s tím,aby mi to na tom drželo,ale nakonec jsem vyhrála.Fakt perfektní recept a rozhodně mám v oblíbených přílohu jsem dělala bramborový penízky.Dávám za jedna
MartinaH
(upraveno)
30. 11. 2008, 20:56
@Sykyna
Ivanko, děkuji za první pozitivní komentář Ono chce asi dát trošku více sýra, když to moc nedrží, ale jste šikulka, že jste si poradila a nakonec se papáníčko povedlo Hezký večer