Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 70 návštěvníků)

Delikatesní řízečky z panenky - jednoduché a móóóc dobré!!!

0.0
Delikatesní řízečky z panenky - jednoduché a móóóc dobré!!!

Potřebné ingredience

400 g vepřové panenky, 200g tvrdého sýra, 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce mléka, sůl, pepř, špetka kypřícího prášku do pečiva, olej na smažení

Postup přípravy

1. V misce smícháme mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, kypř. prášek a směs důkladně promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a přidáme do těstíčka. Vše opět promícháme, dokud se nám ingredience nespojí.

2. Maso nakrájíme na plátky, jemně pomoučníme a postupně obalujeme v sýrovém těstíčku (to by nemělo být příliš řídké, aby z masa nestékalo).

3. Obalené řízečky ihned smažíme na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova.

4. Řízečky podáváme s brambory, br. kaší, nebo jen tak s chlebem.

připravená směs na obalení

obalené řízečky smažíme na rozpáleném oleji

bohužel jsem zapomněla vyfotit s přílohou a potom už nebyly.......tak alespoň takto:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

4545 (upraveno) 6. 2. 2009, 13:55
Tak Martinko jdu na to ^o) snad se mi to povede?? ;-)Pak písnu jak jsem dopadla a jak chutnalo. :-) (hello) Tak to bylo super a povedlo se.
MartinaH 8. 2. 2009, 12:00
@4545 Zuzanko,díky za pochvalu, zase brzy taky udělám,teď se snažím jíst trošku dietněji po vánocích , ale rodince to odepřít nemůžu :-) ;-)
ADULIK 28. 11. 2008, 12:25
tak mamky tedle je fakt " prudce jedné" VYNIKAJÍCÍ (pl) (zajic) (pl) řadím mezi úspěšné recepty
MartinaH 30. 11. 2008, 20:53
@ADULIK (hello) Zdravím a jsem ráda, že Vám chutnalo |:o)
Kvatura 27. 11. 2008, 19:14
Marťo,prosímmusí to být pouze vepřová panenka?coto vlastně je?plecko?může být i kuřecí řízek?děkuji Janka
MartinaH 30. 11. 2008, 20:51
@Kvatura Dobrý den Janko, předem se omlouvám, že píši až nyní, ale nějak jsem teď neměla moc času sem nahlédnout. :-$ Panenka je část masíčka nad kotletama u páteře. Je to vlastně masíčko podél páteře. Je sice dražší, ale nemusí se vůbec naklepávat a krájí se z toho takové malé placičky. Je hned měkké a stačí smažit chvilku. Když řeknete v masně, že chcete panenku, tak vám ji určitě ukáží, jak vypadá. U nás se prodává v kusech cca 20 cmdlouhých, já kupuji tak 3-4. Z kuřecích prsíček by to také šlo udělat, ale lepší by bylo asi nakrájet na menší kousky :-) Tak přeji, ať už to uděláte z jakéhokoliv masíčka, a´t vám chutná (Y) Určitě by to šlo i z kotletek. (Y) (hello)
vossynka 27. 11. 2008, 19:11
Martinko (F), jen co jsem Váš receptík našla, ani jsem ho nezavírala, protože jsem hledala, co budu dělat k večeři. Můžu Vám říct, že teď sotva sedím u počítače a píšu ;-). Váš recept označuji jako "suprooooozní mňamku". Manžel má ještě teď boule za ušima (H). Masíčko fakt super (Y) (Y) (Y)!
MartinaH 30. 11. 2008, 21:01
@vossynka (Y)Supeeeer, že vám chutnalo (clamp) Já mám doma tři chlapy a olizovali se také všichni (B) (smich) U nás se zavděčím hlavně masíčkem, ať je udělané jakkoliv :-) (flower)
Sykyna 25. 11. 2008, 14:09
(Y) (Y) (Y) dávám první komentář a hned pozitivní |:o)fakt je to mňamka,sice jsem bojovala s tím,aby mi to na tom drželo,ale nakonec jsem vyhrála.Fakt perfektní recept a rozhodně mám v oblíbených (Y) (Y) (Y)přílohu jsem dělala bramborový penízky.Dávám za jedna (L)
MartinaH 30. 11. 2008, 20:56
@Sykyna Ivanko, děkuji za první pozitivní komentář (L) Ono chce asi dát trošku více sýra, když to moc nedrží, ale jste šikulka, že jste si poradila a nakonec se papáníčko povedlo ;-) (Y) Hezký večer (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie