(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Šalamounova buchta
Potřebné ingredience
1 hera, 1 hrnek vody, 3 lžíce kaka, 2 hrnky pískového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, vanilkový cukr, kypřící prášek do pečiva, 4 vejce
Postup přípravy
Heru, cukr, vodu a kako dáme do kastrolu a povaříme na mírném ohni, až se směs rozpustí, poté odebereme 1 hrnek hmoty a necháme jako polevu. Do vychladlé hmoty přimícháme vanilkový cukr, pečivák, mouku a vajíčka. Nalijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče a pečeme cca 20 min. Po upečení propícháme buchtu špejlí, nalijeme na ní polevu a posypeme kokosem, nebo ořechy. Buchta vydrží dlouho vláčná a je to velká ňamka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
31. 10. 2020, 17:51
dneska upeču ke kafíčku
garf
(upraveno)
11. 11. 2008, 14:30
Už je upečeno i snědeno. Sice jsem během míchání zjistila, že nemám kakao, tak jsem dala trochu granka a trochu rozpustne kavy, ale vysledek je podareny. Zrovna dojídám poslední kousek. Děkuji moc za inspiraci Tip: Čím starší, tím lepší. Víc se do ní nasaje ta poleva.
Soňík
(upraveno)
8. 11. 2008, 15:45
Dobrý den,dnes jsme hledali v receptech nějakou dobrotu,a jako první jsme narazili na Váš moučník.Buchta je hotová a musím říct,že výborná Určitě někdy zopakujem.Soňa,
Gužu
(upraveno)
9. 11. 2008, 11:00
@Soňík
Jsem ráda, že buchta chutná. U nás se po ní taky vždy jen zapráší.
Itula
(upraveno)
8. 11. 2008, 14:48
chybí ti tam rum a ten je tam důležitý - odebereme 3/4 hrnku a dolijeme rumem
garf
(upraveno)
11. 11. 2008, 14:32
@Itula
Když jsem ho dopekla, vzpomněla jsem si, že máma dělávala podobný. Byl bez kakaa ale s hodně rumem. Kraje vyjímečně zmizely jako první
Gužu
(upraveno)
9. 11. 2008, 10:57
@Itula
Já mám recept bez rumu a je to i tak moc dobré. Navíc buchtu dlabe i naše Bára, tak ten rum by asi nebyl zrovna nejlepší.