(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Srdíčka s ořechovou nádivkou
Potřebné ingredience
Základní linecké těsto(asi 250g) , hotovou čokoládovou ořechovou polevu v sáčku, mouku na vál, vejce na potření, trochu tmavé čkokoládové polevy, vlašské ořechy na ozdobu
OŘECHOVÝ KRÉM: 100g másla, 100g strouhaných ořechů, 80g moučkového cukru, 1/8 mléka, trochu rumu
Postup přípravy
Připravíme krém. Strouhané ořechy a cukr nasypeme do horkého mléka a promícháme. Do chladnoucí směsi přidáme máslo a trochu rumu a třeme, až vznikne hladký krém.
Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3mm, vykrájíme z něj srdíčka, přeložíme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C dožluta.
Po vychladnutí kolečka slepíme po dvou ořechovým krémem, potřeme ořechovou polevou a po zaschnutí je pocákáme tmavou polevou a ozdobíme vlašským ořechem
Hotové cukroví narovnáme do krabice a uložíme do chladu ( možno i do mrazáku )
Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3mm, vykrájíme z něj srdíčka, přeložíme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C dožluta.
Po vychladnutí kolečka slepíme po dvou ořechovým krémem, potřeme ořechovou polevou a po zaschnutí je pocákáme tmavou polevou a ozdobíme vlašským ořechem
Hotové cukroví narovnáme do krabice a uložíme do chladu ( možno i do mrazáku )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé