(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
SLOVENSKÉ HALUŠKY podle Maru
Potřebné ingredience
200g polohrubé mouky 2vajíčka čerstvé 3bramory větší 200g bryndza slanina anglická a obyčejná smetana bez tuku
Postup přípravy
Nastrouháme brambory na jemno,přidáváme mouku a vajíčka.Těsto musí být jemné.Aby se dalo přetlačit přes síto.Do hrnce dáte vařit hodně vody a halušky přes sito tam pomaly vkládáte a necháte přejít varem.Pak halušky vytáhnete a propláchnete vodou.Mezitím si nakrájíte na jemno slaninky a pak je dáte na halušky,které promícháte s bryndzou.Pro ty lepší dietáře můžete přidat smetanu.
Přeji Vám dobrou chut !
Přeji Vám dobrou chut !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
SyMa
(upraveno)
27. 11. 2008, 12:50
Brambory se nevaří.Jsou to tak 3 porce. Možná i čtyři. Záleží jací jste jedlíci
natmeg
(upraveno)
27. 11. 2008, 10:46
Dobrý den, brambory se nevaří předem? Pro kolik lidí to asi je?
SyMa
(upraveno)
27. 11. 2008, 10:44
Dobrý den, dnes jsem dělala vaše halušky.Jsou výborný Byla to rychlovka.Vždycky jsem slyšela, jaká je to práce udělat si doma halušky........Práškovým už odzvonilo Super
90501
(upraveno)
10. 12. 2008, 20:16
@SyMa
Dobrý den omlouvám se neregistrovala jsem že jste psala tak snad vám chutnalo moji známý je mají moc rády.Marie