(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
MECHOVÁ ROLÁDA- po které se jenom zapráší
Potřebné ingredience
5 vajíček, 5 polévkových lžic cukru, 3 polévkové lžíce kakaa, 1 polévková lžíce polohrubé mouky, 1 smetana ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky
Postup přípravy
Ušleháme sníh do tuha, pak žloutky promícháme s cukrem a přidáme ke sněhu. Zlehka zamícháme a přidáme prosáté kakao s moukou. Promícháme a rozetřeme na plech. Nemusí být dokonale promíchané a tak nám vznikne mramorování. Pečeme v předehřáté troubě na 180-200 stupňů asi 5-10 minut. Po upečení roládu srolujeme a po vychladnutí potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. Dá se jíst rovnou, ale lepší je ji nechat ztuhnout v lednici. Jestli to stihne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé