(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Křenová omáčka
Potřebné ingredience
Hovězí zadní nebo přední,špek,2 mrkve,máslo,hladká mouka,křen(stačí ve skle),šlehačka,sůl,cukr krystal,půl citrónu(i méně),podravka
Postup přípravy
Hovězí maso prošpikujeme, dáme vařit do horké vody a osolíme.Ke konci vaření vložíme pokrájenou mrkev a uvaříme do měka.Maso vyndáme a vývar z mrkví rozmixujeme.Na másle připravíme světlou jíšku,zalijeme rozmixovaným vývarem a povaříme.Nakonec dáme křen,šlehačku a dochutíme podravkou,citrónem a cukrem.Podáváme s houskovým knedlíkem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

veveřáček
(upraveno)
28. 3. 2013, 13:34
Tak jsem křenovku dělala poprvé je výborná,až jí někdy budu dělat znova,určitě zase podle Vašeho receptu

nahlásit
ledusova
(upraveno)
10. 11. 2010, 23:44



nahlásit

madda
(upraveno)
10. 5. 2007, 9:16
Tu už jsem nevařila ani nepamatuju. Mňam!

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
10. 5. 2007, 8:44
Tu jsem jedla poprvé u manželovi babičky. Je famóóózní!!!
Jednoduchá a straaaaaaaašně dobrá!







nahlásit