(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Sklenkový okurkový salát
Potřebné ingredience
5 kg okurek na kolečka, 1 kg cibule nadrobno nakrájené, 1/2 l octa, 1/2 kg cukru, 1 deko, 1 lžička pyrosiřičitanu (koupíte v drogérii)
Postup přípravy
Připravíme si nálev - ocet, cukr, deko a pyrosiřičitan povaříme, scedíme a smícháme s nakrájenýma okurkama na kolečka a cibulí na drobno. Necháme 24 hodin odležet, poté plníme do sklenic, zavíčkujeme a NEZAVAŘUJEME!!! My dáváme do malých sklének. Pak uložíme a můžeme papkat, je to sladko-kyselé a moooooooooooc dobré :-)) A vydrží dloooooouho, tedy pokud se nesní :-)
ve sklénce - tahle je 2 roky stará a salát je pořád křupavý a mooooc dobrý :-))
tohle je onen pyrosiřičitan :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Radajs
(upraveno)
9. 11. 2008, 22:17
Hani z jakých je to okurek? Nakládeček, nebo hadovek?
nahlásit
Hanka.B.
(upraveno)
10. 11. 2008, 11:29
@Radajs
Raduš, jsou to nakládačky, ale myslím, že není vůbec problém to udělat i s hadovek Ale nezkoušela jsem
nahlásit
jíta406
(upraveno)
6. 11. 2008, 0:37
hANI,VYPADÁ TO LÁKAVĚ,ALE VŮBEC NEVÍM CO JE TO PYROSIŘIČITAN KDE SE TO KOUPÍ DĚKUJI ZA ODPOVĚD
nahlásit
Hanka.B.
(upraveno)
6. 11. 2008, 11:22
@jíta406
Jituš, prodává se v drogérce, v malých papírových sáčcích, předpokládám, že je to konzervant, vzhledem k tomu, jak dlouho to bez zavařování vydrží Tak přesněji je to ke konzervaci potravin,k síření vína.
nahlásit
jíta406
(upraveno)
6. 11. 2008, 13:52
@Hanka.B.
DĚKUJI,URČO PŘÍŠTÍ LÉTO VYZKOUŠÍME
nahlásit