Mrkvová polévka s kedlubnou
Potřebné ingredience
150g mrkvve, 100g kedlubny, 1 cibule(může být a nemusí), rostlinný olej, 20g haldké mouky, masový vývar, sůl, 0,1l smetany na vaření, 1 žloutek
Postup přípravy
Nadrobno nasekanoou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a kedlubnu, osmahneme, poprášíme moukou, znovu osmahneme a zalijeme masovým vývarem, dle potřeby osolíme(já nesolím). Uvaříme doměkka. Nakonec zjemníme smetanou s rozmíchaým žloutkem. Do polévky můžeme přidat brambory nebo kroupy nebo rýži
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mája V.
(upraveno)
5. 2. 2010, 11:22
Dnes jsem dělala a je moc dobrá . Díky za recept, Majka