(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Povidlové rohlíčky
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 120 g hery(nerozpouští se), 1 celé vejce, troška soli, 4 kostky cukru, 4 lžíce mléka, 40 g droždí.
Postup přípravy
těsto zaděláme klasickým způsobem a necháme vykynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozpůlíme, půlku těsta vyválíme na placku silnou 2-3 mm, radýlkem nakrájíme na trojůhelníčky a plníme povidly(můžeme plnit třeba i strouhanými jablky, pak ale každou hromádku jablek posypeme cukrem a skořicí). Každý rohlíček pečlivě svineme a dáme na plech s pečícím papírem. Totéž uděláme s druhou půlkou těsta. Na plechu necháme ještě chvilku nakynout a pečeme na 180 stupňů. nakonec posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kuřátková
(upraveno)
13. 11. 2008, 16:20
Leni, už mám teda na ně chuťku Díky za inspiro. Pa. Pa. Libča
s-arka
(upraveno)
6. 11. 2008, 21:06
Leni, máte je opravdu nádherné Krásně zabalené, fakt k nakousnutí Myslím, že neodolám a taky vyzkouším
hajcena
(upraveno)
5. 11. 2008, 11:23
Mám dotaz. Nemáte zkušenosti s tím, jestli se daji dát do mrazáku a jaké jsou po vytažení? Potřebovala bych "něco" uklohnit, ale jíst se bude asi až týden na to. Díky za odpověď
Lenoš
(upraveno)
5. 11. 2008, 13:48
@hajcena
Dávala jsem do mrazáku jen s jablkovou náplní a po rozmrazení byly ok, jen už neměly křupavou kůrku.
jelec
(upraveno)
4. 11. 2008, 21:49
.vypadají super
littlenail
(upraveno)
4. 11. 2008, 14:29
Nechybí tam prosím mléko? Daniela
Lenoš
(upraveno)
4. 11. 2008, 15:55
@littlenail
Mléka se tam dávají 4 lžíce.
Miabella
(upraveno)
4. 11. 2008, 14:13
tak těch bych se ,s dovolením, užrala k smrti. Vypadají dokonale, jak od mojí babičky
Lenoš
(upraveno)
4. 11. 2008, 15:57
@Miabella
tak to mě těší recept je od maminky