(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Perníčky od slečny z fary
![Perníčky od slečny z fary](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/081103/20/j29416.jpg)
Potřebné ingredience
75dkg hl.mouky, 30dkg moučkového cukru, 20dkg medu, 3celá vejce, lžička 10g sody, lžíce tuku hera, lžíce vody, koření do perníku, na zdobení rozpůlené , v horké vodě napařené a oloupané mandle
Postup přípravy
V hrnci rozpusťte lžíci tuku Hera, lžíci vody a přilijte med. Směs pak nalijte do mouky, přidejte cukr, vejce, koření a sodu a vše zpracujte v hladké těsto. Poté je odložte do chladu a nechte odpočívat. Perníčky z něj můžete vykrajovat nejdříve za 24hodin, ale ještě lépe když těsto necháte odpočinout týden či měsíc. Čím déle bude odpočívat tím lépe. Vykrájené těsto nezapomeňte potřít rozšlehaným celým vejcem a nalepte na něj rozpůlené mandle a dejte péct. Pokud budete chtít perníčky zdobit polevou, je nutné potřít je až v polovině pečení vajíčkem rozšlehaným v trošce vody.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080421/17/b125975-1208792934.jpg)
babča.alča
(upraveno)
28. 11. 2008, 9:04
Dobrý den . Chci poděkovát za recept jsou skvěly a opravdu měky už několík receptu jsem vyskoušela ale vysledek stejny ani do března nezměkly ,a tyto supr jak chutově tak měkosti už jiný nechci děkují za recept.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(flower)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/76.gif)
![(flower)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/76.gif)
![(flower)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/76.gif)
![(pernicek)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/130.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/191017/11/b87948-1571303083.jpg)
Paťulík
(upraveno)
1. 12. 2008, 10:08
@babča.alča
Jsem moc ráda že Vám
chutnají......já už také jiné nedělám
![(pernicek)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/130.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
Suezie
(upraveno)
3. 11. 2008, 21:21
Tak ještě chvíli počkat, pak zadělat těsto a jen čekat na předvánoční čas. Mám dotaz - tvrdnou jako každý perník, takže potřebujou být upečené dříve před Vánocemi
?
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/191017/11/b87948-1571303083.jpg)
Paťulík
(upraveno)
4. 11. 2008, 14:29
@Suezie
Perníčky na obrázku jsou dělané už loni. Na těsto je nejlepší čas, já už mám udělané a dané do ledničky. A co se týče tvrdnutí, já jsem je dala po upečení do krabice uzavřené a do chladu, do vánoc se krásně rozleželi....zhruba ty tři až čtyři týdny před jsem je dělala. A ty co jsme dávali na stromeček, ty jsme nechali jen tak venku. Snad jsem Vám trošku poradila, nám moc chutnají a hlavně s tím těstem se dobře pracuje a já nejsem šikovná na zdobení, tak tohle mě ale bavilo
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
Suezie
(upraveno)
6. 11. 2008, 18:28
@Paťulík
Děkuji za odpověď, tak se začnem chystat
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)