(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Lazáně, jak dělám já
Potřebné ingredience
těstoviny
mleté maso, rajčatový protlak, česnek, oregano, sůl, pepř
čerstvý sýr (nejlépe ricotta, ale když není, tak v Lidlu vanička čerstvého sýra + obyčejné pomazánkové máslo), vajíčko, sůl, bazalka, sýr parmezán (je nejlepší, ale ementál ho taky nahradí)
Postup přípravy
uvaříme těstoviny " na skus" a připravíme náplně:
z mletého masa: na rozpálenou pánev dáme mleté maso a mícháme, dokud maso nezhnědne a neudělá kuličky , přebytečný olej slejeme, přidáme protlak (můžeme i dát nějakou omáčku rajčatovou ke špagetám), česnek, malinko oregana, sůl, pepře a necháme probublat, když to bude od protlaku kyselejší, tak dáme trošku kečupu.
další náplň: smícháme čerstvý sýr (případně pomazánkové máslo) s vajíčkem, solí a trochou bazalky a dáme tam parmezán (nebo jiný nastrouhaný sýr)
pak vrstvíme:
těstoviny, bílá náplň, masová náplň (můžeme trochu posypat sýrem), končíme těstovinama lehce potřenýma masovou náplní a hojně zasypeme sýrem. Pečeme přikryté alobalem tak na 200 st. cca 40 min. pak alobal sundáme a dopečeme kůrčičku ze sýra, vypneme troubu a necháme ještě chvíli stát a je hotovo.
z mletého masa: na rozpálenou pánev dáme mleté maso a mícháme, dokud maso nezhnědne a neudělá kuličky , přebytečný olej slejeme, přidáme protlak (můžeme i dát nějakou omáčku rajčatovou ke špagetám), česnek, malinko oregana, sůl, pepře a necháme probublat, když to bude od protlaku kyselejší, tak dáme trošku kečupu.
další náplň: smícháme čerstvý sýr (případně pomazánkové máslo) s vajíčkem, solí a trochou bazalky a dáme tam parmezán (nebo jiný nastrouhaný sýr)
pak vrstvíme:
těstoviny, bílá náplň, masová náplň (můžeme trochu posypat sýrem), končíme těstovinama lehce potřenýma masovou náplní a hojně zasypeme sýrem. Pečeme přikryté alobalem tak na 200 st. cca 40 min. pak alobal sundáme a dopečeme kůrčičku ze sýra, vypneme troubu a necháme ještě chvíli stát a je hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé