Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Kotlety na celeru-děti milují!!!!

0.0
Kotlety na celeru-děti milují!!!!

Potřebné ingredience

vepřové kotlety(dle osob), celer,hladká mouka, smetana, hořtice, sůl, pepř

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a po obou stranách opečeme. Přendáme si je na mísu a v tuku opečeme na kostičky nakrájený celer, zalijeme vodou, přidáme kotlety a dusíme doměkka. Měkké kotlety vyndáme, šťávu zahustíme moukou, ochutíme pepřem, solí, hořticí a nakonec vmícháme sklenku smetany, i když záleží na chuti,můžeme dát i víc, stejně tak hořtice. Povaříme na hustší omáčku, do které zpět vložíme kotlety a necháme je prohřát. My to nejradši s rýží, ale myslím, že jako příloha je dobré prakticky cokoliv, vyjma smaženého.
Pokud má někdo radši hladké omáčky, klidně se může před vložením kotlet přecedit a celer propasírovat. omáčka je opravdu zvláštní, ale velmi chutná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

rapantík 11. 11. 2009, 13:20
Dobrý den, právě jsem dodělala Kotlety na celeru.Je to rychlé a dobré.Přijde mi to chutově stejné, jak když dělám vepřové na smetaně na způsob svíčkové, ale tohle je zdravější. Děkuji za recept
Blondy27 15. 5. 2009, 12:30
Dobrý den, právě obědváme kotlety na celeru. (Y) Je to fakt výborné a dětem to moc chutná. Snad jen pár věcí bych ráda zmínila. :-) Celer jsem nastrouhala a on se pak parádně rozvařil, takže není třeba pasírovat. No a celer jsem pak musela dělat v novém hrnci, protože ta mouka se v hrnci parádně přilepila a připalovala se. :-D Ale děkuji za příjemnou změnu v jídelníčku a musím řici, že i ten, kdo celer nemá rád, si zaručeně pochutná, protože ta chuť celeru se poněkud změní v konečném efektu. Já si tam ještě do omáčky přidala lžičku podravky pro výraznější chuť. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Jedli jsme to s nudlema a děti si už 2x přidaly, chichi. Díky a páááá Katka
aje 25. 11. 2008, 18:19
Dobrý večer,dneska jsem uvařila vaše kotlety na celeru a opravdu dobrota (clamp) (Y)všem doporučuji.Díky Alena (clamp) (F) (Y)
žabada 2. 11. 2008, 20:57
Tak to vyzkouším, celer i kotlety mám, no a když to tátovi nebude chutnat, ať si dá chleba ;-) ;-) ;-)
mina2004 3. 11. 2008, 6:43
@žabada souhlas, přesně tak... (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie