(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Lilek s krůtími prsíčky
Potřebné ingredience
500 g krůtích prsíček, 1 střední lilek, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 500 g brambor, sůl, provensálské koření (nebo i jiná směs - dnes jsem použila řecké koření na kuře), kousek másla, 3 lžíce kečupu, mozarella
Postup přípravy
Krůtí prsíčka nakrájíme na větší kostky, cibuli na půlkolečka, česnek na plátky a všechno dáme do pekáčku s kouskem másla, osolíme a okořeníme. Dáme péct přiklopené cca na 45 - 60 min, až bude maso měkké, když je potřeba, podléváme vodou.
Mezitím dáme vařit brambory.
Lilek nakrájíme na půlkolečka, dáme do mísy a dost osolíme, aby pustil vodu, kterou pak slejeme. Asi čtvrt hodinky před dopečením přidáme lilek k masu (pěkně maso proložíme, ať je spíš ponořený do šťávy).
Až je maso měkké, na hlubší plech vysypeme uvařené brambory a maso s lilkem i se šťávou. Polejeme kečupem naředěným s vodou a poklademe plátky mozarelly (mé oblíbené:-)) . Ještě asi na 15 min dáme do trouby začervenat.
Jednoduché a moc dobré. Lilku se nebojte, určitě vám bude chutnat.
Mezitím dáme vařit brambory.
Lilek nakrájíme na půlkolečka, dáme do mísy a dost osolíme, aby pustil vodu, kterou pak slejeme. Asi čtvrt hodinky před dopečením přidáme lilek k masu (pěkně maso proložíme, ať je spíš ponořený do šťávy).
Až je maso měkké, na hlubší plech vysypeme uvařené brambory a maso s lilkem i se šťávou. Polejeme kečupem naředěným s vodou a poklademe plátky mozarelly (mé oblíbené:-)) . Ještě asi na 15 min dáme do trouby začervenat.
Jednoduché a moc dobré. Lilku se nebojte, určitě vám bude chutnat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Suezie
(upraveno)
2. 11. 2008, 15:40
Protože se lilku nebojím, ale moc mi chutná dávám si uto inspiraci do oblíbených , děkuji