(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Šlehačkové koule:-)
Potřebné ingredience
TĚSTO: čtvrt litru vody, špetku soli, 10dkg hery, 20dkg hl.mouky, čtvrt litru vajec
KRÉM: 2- 3 šlehačky, 2-3 ztužovače šlehačky
Postup přípravy
TĚSTO: vodu, sůl, heru přivedeme do varu, když se to vaří přidáme mouku a vaříme tak dlouho dokud se těsto nepřestane lepit na hrnec. Necháme vychladit a pak do studeného těsta postupně přidáváme vejce.
Stříkáme malé bochánky na plech a pečeme při 200°C do vyběhnutí a mírné zlaté barvy pak snížíme na 180°C a dopékáme. Troubu po celou dobu pečení nesmíme otevřít. Pod plech dáme kovovou nádobu s vodou, aby v troubě byla pára.
KRÉM: šlehačku smíchat se ztužovačem a vyšlehat
Pak bochánky rozkrojíme a potřeme šlehačkou a nebo plníme trubičkou jako já. dáme do ledničky
TIP: možné potírat česneko-sýrovou pomazánkou. Jako jednohubky vinikající :-)
Stříkáme malé bochánky na plech a pečeme při 200°C do vyběhnutí a mírné zlaté barvy pak snížíme na 180°C a dopékáme. Troubu po celou dobu pečení nesmíme otevřít. Pod plech dáme kovovou nádobu s vodou, aby v troubě byla pára.
KRÉM: šlehačku smíchat se ztužovačem a vyšlehat
Pak bochánky rozkrojíme a potřeme šlehačkou a nebo plníme trubičkou jako já. dáme do ledničky
TIP: možné potírat česneko-sýrovou pomazánkou. Jako jednohubky vinikající :-)
ještě jedno foto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
15. 7. 2019, 20:47
Já je lepím karamelem k sobě dokola a do výšky jako homoli a pak ještě dělám " karamelové vlasy" dokola kolem. 5íká se jím " krambuše" jsou luxusní . Dají se plnit i krémem
Diana Horová
(upraveno)
5. 10. 2012, 15:37
můžu je naplněný dát zamrazit? nebo radši nenaplněný? takové prodávají v marku, ale kdo ví, jak je oni dělají....děkuji za postřehy
JanaLud
(upraveno)
4. 11. 2008, 22:55
Jé, tyhle ňamky kupuje manžel v Kauflandu ke kávě . Tak to si je radši upeču podle vás . Snad se mi povedou Díky za receptík
aevik
(upraveno)
5. 11. 2008, 19:59
@JanaLud
určitě se povedou není to těžké hlavní je neotvírat troubu dokud nebudou. Já mám na troubě tmavý skolo tak to není vidět jestli už to je nebo né ale tak jsem jen pootevřela koukla jak vypadají a rychle zavřela.
ivej
(upraveno)
1. 11. 2008, 22:04
moc se Ti povedly už se na ně těším
dominok
(upraveno)
1. 11. 2008, 21:59
Eví ty úúúplně miluju ještěže nejsem tak šikovná jako Vy to bych je pak dělala pořád dokola - umět je teda udělat
aevik
(upraveno)
2. 11. 2008, 9:57
@dominok
nejsou těžký a já je taky miluju. Jsou
MAXXIK
(upraveno)
1. 11. 2008, 18:52
aevik
(upraveno)
1. 11. 2008, 18:55
@MAXXIK
Co je k smíchu