Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

MEDOVNÍK

0.0
MEDOVNÍK

Potřebné ingredience

125 g medu, 125 g Hery, 125 g pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička skořice, 500 g hladké mouky, 3 vejce.
Krém: 1 slazené kondenzované mléko, 250 g másla, 2 lžíce rumu, hrnek silné kávy, 3 lžíce mletých ořechů, 1 lžička skořice.

Postup přípravy

Kondenzované mléjo dejte do hrnce s vodou, vařte cca 1-2 hodiny a nechte vychladnout. V kastrůlku zvolna rozehřejte med a tuk. Do tekutiny vmíchejte sodu a skořici.
V robotu našlehejte oba cukry s vejci, vmíchejte k nim rozehřátý med a postupně větší část mouky a nechte dobře propracovat. Přendejte na vál a zapracujte zbylou mouku. Zabalte do folie a nechte rozležet hodinu , lepší déle.
Odpočinuté těsto rozdělte na 7 nebo 8 dílů, z každého vyválejte kulatou placku, přeneste ji na pečicí papír, položte na dno dortové formy a rádlem vykrojte kruh. Placku jednotlivě zvolna upečte v předehřáté troubě při 180´C (cca 10-12 min). Zbylé odkrojky upečte na plechu a nastrouhejte.
Změklé máslo dobře vyšlehejte se zkaramelizovaným kondenzovaným mlékem a do krému zamíchejte rum.
Placky potřete nejdříve kávou, pak krémem a pokládejte je na sebe (lépe je potřít placku kávou, další placku krémem a tu položit na placku potřenou kávou - krémem dolů a opět vršek natřít kávou, dát další placku potřenou krémem....). Poslední placku lehce přimáčkněte. Pak celý medovník potřete zbylým krémem,posypte nastrouhaným perníkem smíchaným s mletými ořechy se skořicí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie