(recept
si oblíbilo 193 návštěvníků)
NEPEČENÉ KULIČKY RAFAELO
Potřebné ingredience
1 plechovka (397 g.) kondenzované slazené mléko (SALKA), 1 balíček strouhaného kokosu - 200 g. + navíc na obalování a podle potřeby neloupaných sladkých mandlí.
Postup přípravy
Do mísy vysypeme kokos - přesně 200 g, aby výsledné těsto mělo správnou hustotu - přilejeme kondenzované mléko a důkladně smícháme do těsta. Necháme při pokojové teplotě 2 hodiny odležet, lépe se potom zpracovává.
Rukou nebo lžičkou odebíráme potřebné množství těsta na jednu kuličku, vložíme do něj mandličku a v dlaních uhněteme kuličku, kterou nakonec obalíme ve strouhaném kokosu. Po zpracování celého těsta uložíme kuličky do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Je to piplačka, ale výsledek stojí za to a jistě se dočkáte ocenění...
Rukou nebo lžičkou odebíráme potřebné množství těsta na jednu kuličku, vložíme do něj mandličku a v dlaních uhněteme kuličku, kterou nakonec obalíme ve strouhaném kokosu. Po zpracování celého těsta uložíme kuličky do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Je to piplačka, ale výsledek stojí za to a jistě se dočkáte ocenění...
Rukou nebo lžičkou odebíráme potřebné množství těsta na jednu kuličku, vložíme do něj mandličku a v dlaních uhněteme kuličku, kterou nakonec obalíme ve strouhaném kokosu...
... můj pomocník to bez problémů zvládá :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mirisek21
(upraveno)
16. 12. 2013, 13:48
miri121
(upraveno)
25. 6. 2012, 14:26
Taky dělám, je to nejlepší recept, už jsem vyzkoušela snad pět na Rafaelo. Tenhle je opravdu nejlepší a zároveň nejjednodušší, takže opravdu všem doporučuji!
magick
(upraveno)
18. 12. 2010, 17:50
znám jsou vynikající
HLN
(upraveno)
25. 12. 2010, 19:15
@magick
ANO, JE TO FAKT PRAVDA
pielka
(upraveno)
18. 12. 2010, 9:02
obvykle se tam přidává nějaký tuk, aby to ztuhlo? jaktože to ztuhne bez tuku, to nechápu...
Pavlína Čadová
(upraveno)
18. 12. 2010, 17:41
@pielka
ono se to salko vsákne do kokosu a udělá to takové jakoby těstíčko.
pielka
(upraveno)
17. 12. 2010, 8:25
a to kondenzované mléko se tam nalije jen tak? nevaří se? musí to být strašně sladké....
Pavlína Čadová
(upraveno)
17. 12. 2010, 12:38
@pielka
jen nalít ... je to sladké ale výborné , pokud máte ráda takové to piknik "mlíčko" v tubičce tak to je přesně ono
Pavlína Čadová
(upraveno)
16. 12. 2010, 19:46
Vynikající, z jedné dávky jsem měla 39 kuliček a není to nijak extra pracné, déle jak 20 minut to netrvalo, takže paráda . Akorát se chci zeptat - skladovat stačí v chladu (např. v komoře, na balkoně) a hlavně - necháváte pár kousků normálně třeba celý den na táce s ostatním cukrovím? Ptám se proto, že jsem si chtěla dojíst zbylé mandličky a byly trochu od toho salka a kokosu jak jsem do toho sahala při výrobě, a bylo to šíleně hořký , cca po 6 hodinách při pokojové teplotě ...
HLN
(upraveno)
25. 12. 2010, 19:27
@Pavlína Čadová
SUPER PAVLÍNKO, ZVLÁDLA JSTE TO NA JEDNIČKU JINAK CUKROVÍ JSEM NIKDY NENECHALA DLOUHO PŘI POKOJOVĚ TEPLOTĚ, JELIKOŽ TYTO RAFAELO BYLY IHNED FUČ A POKUD BY NIKDO NESNĚDL,TAK TO DÁVÁM ROVNOU DO LEDNIČKY, ABY SE TO NEZKAZILO.
HLN
(upraveno)
25. 12. 2010, 19:27
@Pavlína Čadová
.
Vodrinka
(upraveno)
7. 12. 2010, 9:55
Helčo, jak moc dopředu můžu rafaelo udělat? Nevysuší se, když ho udělám už teď? Nebo by se mělo dělat těsně před Vánoci? Děkuji. Jana
HLN
(upraveno)
11. 12. 2010, 10:42
@Vodrinka
Zdravím Jani, takže rafaelo si to můžete dopředu udělat tak např. od září apod. , že to dáte do mrazáku a těsně před vánocemi si to můžete nechat rozmrazit a vysledek - jsou dobré, tak jako udělané čerstvé dobrůtky, jinak udělané cukroví se nikdy nevysuší a jsou naprosto opravdu vynikající!
belohi
(upraveno)
20. 12. 2008, 21:25
Já dělala taky a zkusila jsem přistrouhat ještě bílou Delissu a griliášové vlnky.bylo to taky moc dobrý.
HLN
(upraveno)
22. 12. 2008, 18:07
@belohi
JADOL
(upraveno)
17. 12. 2008, 14:31
HELI, DÍKY ZA SUPER RECEPT UDĚLALA JSEM KULIČKY ZE DVOU DÁVEK, JSOU VYNIKAJÍCÍ PŘEJI KRÁSNÉ VÁNOCE A J.
HLN
(upraveno)
17. 12. 2008, 16:07
@JADOL
DĚKUJI, JANI
kuricka
(upraveno)
16. 12. 2008, 16:24
Helenko děkuji za bezva rychlý receptík a hlavně za vynikající !!!! Jednu várku již mám hotovou a ještě se vrhnu na druhou !!! Pěkné vánoce a šťastný nový rok
HLN
(upraveno)
16. 12. 2008, 18:01
@kuricka
Zdravím Radko, díky za pochvalku
silvuska83
(upraveno)
16. 12. 2008, 10:05
Hezký den!!!Včera jsme ze dělali Rafaelo podle vašeho receptu a můžu říct že super!!! Opravdu moooc dobré,rychlé no prostě !!!Myslím že bude sněděno hodněěě rychle! Děkuji za recept je to vážně mňamka!!!
HLN
(upraveno)
16. 12. 2008, 15:51
@silvuska83
Dík za nádherný komentář
veri
(upraveno)
14. 12. 2008, 16:22
Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ. Děkuji za výborný recept. Sama jsem měla co dělat abych to hned nese.... . Děkuji a doporučuji Hezké vánoce přeje Veri a dva
HLN
(upraveno)
15. 12. 2008, 15:16
@veri
Děkuji za pochvalu
PETROB
(upraveno)
8. 12. 2008, 9:22
Takže mám na to nakoupeno a buď dneska nebo zítra budu dělat kuličky jen doufám,že to není ještě brzo,ale nemohu se dočkat
HLN
(upraveno)
8. 12. 2008, 11:37
@PETROB
DÍKY ZA MILÉ PSANÍ A AŤ SE VÁM TO PODAŘÍ
HlavaXXII
(upraveno)
5. 12. 2008, 22:34
je to velmi velmi dobré strašně jednoduché.Znám to a moc mi to chutná Někdo to dokonce dělá s bílou čokoládou, ale to mi příjde strašně pracné.Takže se přidávám na podporu pro toto cukroví
HLN
(upraveno)
6. 12. 2008, 10:10
@HlavaXXII
HELÍ, DĚKUJI ZA MILOU ZPRÁVU A ZA POCHVALU
Andik15
(upraveno)
26. 11. 2008, 15:56
jojo, taky zkusím, Raffaelo prostě miluju... někde jsem ještě četla recept s přidáním rozdrobených sušenek (Vlnky - červené).
HLN
(upraveno)
26. 11. 2008, 18:12
@Andik15
VYZKOUŠEJTE TO :o))) TAK AŤ SE VÁM TO POVEDE A CO SE TÝČE ROZDROBENÝCH SUŠENEK - TO JE JEN NA VÁS A JÁ TO DĚLÁM RAFAELO JEDNODUŠE, TAK JAK MÁ BÝT.
vitova
(upraveno)
1. 11. 2008, 10:51
tak tohle si určitě opíšu a vyzkouším . Jak někde vydim Salko, tak je to k . Přeji krásný předvánoční čas Lucka
HLN
(upraveno)
1. 11. 2008, 11:23
@vitova
Neváhejte, určitě to vyzkoušejte a nebudete litovat, je to hrozně jednoduché a strašně vynikající, jinak ve skutečnosti jsou si podobní, když se prodávají v obchodě drahé kuličky RAFAELO.