Vdolečky
Potřebné ingredience
45dkg mouky půl hladké a půl polohrubé,1 vejce ,3dkg kvasnic,5 dkg cukru,50 ml oleje,200ml vlažného mléka,citronovou kůru,špetka soli a pol.lžíci rumu..........
Sněhová pěna:2 bílky,2-3 pl.lžíce cukru a 2 pol.lžíce džemu,trochu citronové šťávy.
Povidla a tvaroh.
Na smažení olej a sádlo.
Postup přípravy
Po vykynutí se mi nechtělo těsto rozvalovat tak jsem pol.lžící vykrajovala bochánky od prostředka těsto roztáhla a vložila do přiměřeně rozpáleného oleje se sádlem...................
Pěna:bílky ušleháme se špetkou soli,přidáme cukr a dáme do kastrolu s vřelou vodou a šleháme nad párou.Přidáme džem ,trochu citronové šťávy a šleháme asi 5 - 10 minut do husté pěny.
Tak jsem si připomněla školní léta v jídelně jsme je mívali taky s pěnou a to jsme se mohli po nich utlouct.
Pak jsem je dělávala mým synům a teď vnoučatům.
nasmaženo,jo ještě jsem chtěla říct,že když je smažím dávám do tuku kolečka mrkve ,aby se tuk tolik nepřepaloval.Už k vůli tomu,že je tam mouka.
s povidlím a tvarohem
a s úžasnou pěnou - do pěny jsem dávala borůvkový džem.
Plněné domácí meruňkovou marmeládou a meruňkovou pěnou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé