(recept
si oblíbilo 53 návštěvníků)
Jemná hrnková bublanina s meruňkama
Potřebné ingredience
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky,
1 hrnek pískového cukru,
1 hrnek šťávy z meruněk (nebo mléka),
1/2 hrnku oleje,
2 vejce,
1 prášek do pečiva,
plechovka meruněk (800g)
Postup přípravy
Smícháme všechny suroviny, já začínám vejci s cukrem, pak přidám olej, šťávu (nebo mléko) a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Poklademe meruňkami (můžeme je před tím obalit v hrubé mouce, aby se nepotopily až na dno těsta). Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C asi 40 minut do růžova.
Že je bublanina hotová poznáte tak, že se oddělila od okrajů plechu a také píchnutím špejle, že na ní nezůstává nalepené těsto.
Bublaninu můžete udělat samozřejmě s jakýmkoliv jiným ovocem, výborná je třeba i s jahodami, třešněmi...
Došlo nám mléko, tak jsem nahradila šťávou z meruněk, a je to výborná změna :o) Náš 2letý prďola zbaštil sám 4 kousky a to toho obvykle moc nesní, je to mizerný jedlík!
Že je bublanina hotová poznáte tak, že se oddělila od okrajů plechu a také píchnutím špejle, že na ní nezůstává nalepené těsto.
Bublaninu můžete udělat samozřejmě s jakýmkoliv jiným ovocem, výborná je třeba i s jahodami, třešněmi...
Došlo nám mléko, tak jsem nahradila šťávou z meruněk, a je to výborná změna :o) Náš 2letý prďola zbaštil sám 4 kousky a to toho obvykle moc nesní, je to mizerný jedlík!
Dobrou chuť :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PRATELKA
(upraveno)
8. 7. 2011, 19:43
Tak Pavlínko, musím buchtu jen a jen pochválit právě jsem ji dopekla, ještě vlahou jsem musela ukrojit a prohlásil, že je vynikající, takže moc děkuji a už mám v oblíbených neměla jsem nic, jen čerstvé broskve z naší zahrádky a nemá to chybu
nahlásit
kapaja
(upraveno)
9. 7. 2011, 18:25
@PRATELKA
Tak to je paráda chlapi jsou nároční strávníci (někteří) a ledacos jim nechutná, tak mě extra těší, že i tato nouzová varianta bez mlíka (já jsem totiž neměla mlíko, tak mě napadlo tam nalít sťávu z kompotu ) Vašemu chutnala a vám snad taky Díky za komentík
nahlásit
Maralicka
(upraveno)
11. 6. 2011, 15:39
Vypadá to výborně, hned na to dnes nalítnu Měla jsem nachystaný recept s posypkou, ale tento je snadnější
nahlásit
kapaja
(upraveno)
12. 6. 2011, 10:29
@Maralicka
Luci, doufám, že chutnala.. Hezký zbytek dne
nahlásit
fikarka
(upraveno)
4. 12. 2010, 16:03
Výborná
nahlásit
kapaja
(upraveno)
21. 12. 2010, 20:59
@fikarka
Eviku, díky za pochvalu bublaninky
nahlásit
3antonio
(upraveno)
14. 3. 2010, 9:16
Pavli, dnes jdu zkusit další váš receptík
nahlásit
kapaja
(upraveno)
14. 3. 2010, 10:57
@3antonio
Jééé Tak ať se Vám bublaninka taky podaří jako to kynuté těsto Jo a mimochodem, mám v receptech ještě bábovku, taky dobrou
nahlásit
3antonio
(upraveno)
14. 3. 2010, 12:47
@kapaja
(YTak už ji mám upečenou a je skvělá, ale za chvíli bude po ní. jenom mlaskají děkuji za super receptíky
nahlásit
kapaja
(upraveno)
14. 3. 2010, 12:51
@3antonio
Rádo se stalo
nahlásit
blanor
(upraveno)
3. 3. 2010, 9:09
Právě jsem dodělala vaši bublaninu a je fakt výborná,dělala jsem s jahodami
nahlásit
kapaja
(upraveno)
4. 3. 2010, 15:49
@blanor
Jsem ráda, že Vám chutnala
nahlásit
chendejka
(upraveno)
26. 7. 2009, 13:46
VÝBORNÁ MNAM,MNAM
nahlásit
kapaja
(upraveno)
26. 7. 2009, 18:14
@chendejka
To mě těší
nahlásit
radkaaa
(upraveno)
20. 7. 2009, 10:01
Pavli, díky za super receptík . Lepší bublaninu jsem nejedla, doma měla obrovskej úspěch
nahlásit
kapaja
(upraveno)
21. 7. 2009, 11:24
@radkaaa
jééé, tak to je super, že Vám takhle chutnala Díky moc za pochvalný komentářík
nahlásit
elkat2
(upraveno)
25. 6. 2009, 12:12
Pavlo, včera jsem upekla Vaší bublaninu dala jsem čerstvé jahody a je výýýborná a hned se po ní zaprášilo děkuji za super receptík , jednoduchý a výsledek je vynikající Eliška
nahlásit
kapaja
(upraveno)
25. 6. 2009, 13:58
@elkat2
Eli, já nedávno dělala s čerstvými třešněmi a taky se zaprášilo Děkuji za pochvalný komentářík
nahlásit
Kordulka
(upraveno)
1. 2. 2009, 14:07
Neumím péct , ta Vaše bublanina semi povedla! Senzančně napsáno , popsáno , prostě návod pro kopýtka tak dobrou chut a díky za úžasný recept
nahlásit
kapaja
(upraveno)
2. 2. 2009, 16:30
@Kordulka
Ladi, díky za super komentářík Já Vám musím prozměnu pochválit ikonku , je prostě k sežrání
nahlásit
upirizub
(upraveno)
24. 11. 2008, 21:42
Dobrý den Pavlo.Bublanina moccccc dobrá křehoučká,faktycky lepší jsem nejedla (Y.Dala jsem do ní zavařené meruňky a když jsem jí krájela,tak okolo těch meruňek,to bylo rozblemtaný. Nevím čím by to bylo. Ale jinak mňam mňam mňam...SUPER budu jí péct dál...
nahlásit
kapaja
(upraveno)
24. 11. 2008, 21:56
@upirizub
Kačí, tak to netuším, čím to může být, ty meruňky, co jsem dávala já, byly jakoby rozvařené, se mi rozpadaly v rukách, taky jsem se bála, že z toho bude blátíčko, ale obalila jsem je v té hrubé mouce a všechno bylo OK Ale jsem moc ráda, že Vám chutnala, příště už to snad bude v pohodě
nahlásit
petrar1
(upraveno)
2. 11. 2008, 11:18
Výborná křehká bublanina Dala jsem tam plechovku broskví a jejich šťávu, a jen se po ní zaprášilo
nahlásit
kapaja
(upraveno)
4. 11. 2008, 18:26
@petrar1
Supeeer, tak to jsem ráda, že Vám taky chutnala
nahlásit