Štangličky
Potřebné ingredience
CESTÍČKO: 20dkg práškového cukru, 20dkg mletých vlašských ořechů, 1 žloutek, 1 PL ríbízového lekváru(marmelády)-zmiesiť GLAZÚRA: 1 bílek, 10dkg práškového cukru, 1 PL citrónovej šťávy-vyšľahať
Postup přípravy
paní Natálka má odskúšané : pokud se vám podaří je vytáhnout o chvíli déle a jsou tvrdší, zkuste do nádobí s tyčkama vložit rozkrojené jablíčko-někde jsem to vyčetla a opravdu mi změkly.
cesticko je uplne jednoduche, ak sa vam nechce nahodou spojit, tak treba dlhsie miesit, vacsinou sa potom spoji, ak ani vtedy nie, tak mozno pridat este zltko alebo lekvar
vytvorime si dlhsi valcek....
a ten vyvalkame asi na sirku 10cm, hrubka asi 4-5mm
do tuha vyslahame bielok s cukrom a citronovou stavou
takto..
polovicku natrieme na jeden vyvalany plat a druhu na druhy plat
pokrajame na štangličky hrúbka asi 1-1,5 cm a dame na plech
a dame piect , vlastne viacmenej ususit do rury, zalezi na vasej rure , ale priblizne na 120-150 stupnov a treba sledovat, ci nezacinaju tmavnut, cas priblizne do 30 min.,mali by byt skoro biele, tak ako na dalsom obrazku. Treba ich nechat na plechu vychladnut a potom podobrat lopatkou a tak prelozit.
bližší pohľad na upečené štangličky....sú výborné, všetci si ich zamilujú...tak ako u nás. Dobrú chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé