Perníčky - k odležení
Potřebné ingredience
50 g másla ,
200 g cukru ,
3 celá vejce ,
120 g medu ,
500 g hladké mouky ,
1 lžička sody ,
1 lžíce kávoviny nebo kakaa ,
1 rovná lžička mleté skořice ,
na špičku perníkové koření - lze použít i prášek do perníku . dávám půl hřebičku , zrnko nového koření , špetka badyánu , anýzu , fenyklu a zázvoru
Bílková poleva:
1 bílek
120-140 g moučkového cukru
citron
Postup přípravy
Utřít máslo s cukrem a vejci , rezehřát med a přidat zbytek přísad do těsta , zpracovat a nechat přes noc odležet.
Rozválet na 3 - 4 mm plát a vykrajovat tvary.
Bílková poleva:
cukr prosát několikrát přes jemné sítko. K bílku postupně přidávat cukr a třít , nakonec dáme několik kapek citronové ŠTávy
Rozválet na 3 - 4 mm plát a vykrajovat tvary.
Bílková poleva:
cukr prosát několikrát přes jemné sítko. K bílku postupně přidávat cukr a třít , nakonec dáme několik kapek citronové ŠTávy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé