Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Měkké vánoční perníčky

0.0
Měkké vánoční perníčky

Potřebné ingredience

1/2kg hl.mouky,25dkg moučky,10dkg medu,5dkg másla,4vejce,2pol.lžíce jedlé sody,perníkové koření v sáčku

Postup přípravy

Vypracujeme těsto,necháme v lednici chvíli odležet,potom vyváléme a vykrajujeme různé tvary.Během pečení potřeme vejcem.
Jsou hned k jídlu,nemusí se čekat na změknutí.Peču je těsně před vánocemi,jinak by mě je dětičky snědly,mají je moc rádi.
Recept mám od kamarádky,mám ho vyzkoušený,tak posílám dál.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

EVA.Z. 10. 11. 2012, 18:26
Léňo ,-) letos udělá tyto vaše (Y)ale pěkně mi musíte napsat kolik toho perníkového koření? ,-)lžíci nebo pytlík? ,-)co písnete to tam dám ,-) ,-) ,-)díky (C)
Andí 2 7. 12. 2008, 17:26
Dobrý den Lenko, perníčky od Vás byla naše premiéra. Já dělala těsto a manžel upek. (pernicek) Jsou naprosto bezkonkurenční. (Y) (Y) (Y) Díky za receptík. (clamp) (clamp) (clamp) nevím, nevím zda do štědrého dne vydrží..... (zajic) (banky) (andel) (stromecek) S přáním krásných svátků vánočních Andrea
PÁRátko 8. 12. 2008, 14:41
@Andí 2 To jsem ráda,že jste spokojená (Y).Já jsem je pekla na Mikuláše a nezbyl ani jeden kousek,takže musím udělat další,ale to až těsně před svátkama,jinak by to dopadlo stejně :-D. Vám také přeji krásné svátky (stromecek) a bohatou nadílku (darecek) (pack) (G).
Mladá 18. 11. 2008, 14:08
Dobrý den Lenko, chtěla bych se zeptat - tím perníkovým kořením myslíte kypřící prášek do perníku a nebo vyloženě nějaké koření?Děkuji za odpověď Radka
PÁRátko 21. 11. 2008, 18:01
@Mladá Je to perníkové koření,já je mám od Vitany |:o)
Šarda 3. 11. 2008, 11:06
Leni potírají se celým vejcem *-) a jak to myslíte při pečení ;-)? nikdy jsem je nedělala tak nechci nic pokazit [A]
PÁRátko 6. 11. 2008, 19:04
@Šarda Každá to dělá jinak,já je potírám po chvilce co jsou v troubě a celým vejcem,ale myslím,že se nic nestane,když je potřete před tím než je dáte do trouby.Známá je zase potírá jen bílkem a až po upečení a má je taky měkké,takže to udělejte tak,jak to vyhovuje Vám :-) :-D
Šarda 8. 11. 2008, 16:11
@PÁRátko moc děkuju,asi se na ně vrhnu na zkoušku ;-) a před vánocema už budu za (*) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie