(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Měkké vánoční perníčky
Potřebné ingredience
1/2kg hl.mouky,25dkg moučky,10dkg medu,5dkg másla,4vejce,2pol.lžíce jedlé sody,perníkové koření v sáčku
Postup přípravy
Vypracujeme těsto,necháme v lednici chvíli odležet,potom vyváléme a vykrajujeme různé tvary.Během pečení potřeme vejcem.
Jsou hned k jídlu,nemusí se čekat na změknutí.Peču je těsně před vánocemi,jinak by mě je dětičky snědly,mají je moc rádi.
Recept mám od kamarádky,mám ho vyzkoušený,tak posílám dál.
Jsou hned k jídlu,nemusí se čekat na změknutí.Peču je těsně před vánocemi,jinak by mě je dětičky snědly,mají je moc rádi.
Recept mám od kamarádky,mám ho vyzkoušený,tak posílám dál.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
EVA.Z.
(upraveno)
10. 11. 2012, 18:26
Léňo letos udělá tyto vaše ale pěkně mi musíte napsat kolik toho perníkového koření? lžíci nebo pytlík? co písnete to tam dám díky
Andí 2
(upraveno)
7. 12. 2008, 17:26
Dobrý den Lenko, perníčky od Vás byla naše premiéra. Já dělala těsto a manžel upek. Jsou naprosto bezkonkurenční. Díky za receptík. nevím, nevím zda do štědrého dne vydrží..... S přáním krásných svátků vánočních Andrea
PÁRátko
(upraveno)
8. 12. 2008, 14:41
@Andí 2
To jsem ráda,že jste spokojená .Já jsem je pekla na Mikuláše a nezbyl ani jeden kousek,takže musím udělat další,ale to až těsně před svátkama,jinak by to dopadlo stejně . Vám také přeji krásné svátky a bohatou nadílku .
Mladá
(upraveno)
18. 11. 2008, 14:08
Dobrý den Lenko, chtěla bych se zeptat - tím perníkovým kořením myslíte kypřící prášek do perníku a nebo vyloženě nějaké koření?Děkuji za odpověď Radka
PÁRátko
(upraveno)
21. 11. 2008, 18:01
@Mladá
Je to perníkové koření,já je mám od Vitany
Šarda
(upraveno)
3. 11. 2008, 11:06
Leni potírají se celým vejcem a jak to myslíte při pečení ? nikdy jsem je nedělala tak nechci nic pokazit
PÁRátko
(upraveno)
6. 11. 2008, 19:04
@Šarda
Každá to dělá jinak,já je potírám po chvilce co jsou v troubě a celým vejcem,ale myslím,že se nic nestane,když je potřete před tím než je dáte do trouby.Známá je zase potírá jen bílkem a až po upečení a má je taky měkké,takže to udělejte tak,jak to vyhovuje Vám
Šarda
(upraveno)
8. 11. 2008, 16:11
@PÁRátko
moc děkuju,asi se na ně vrhnu na zkoušku a před vánocema už budu za