(recept
si oblíbilo 135 návštěvníků)
Opravdu měkké linecké cukroví
Potřebné ingredience
30dkg hl.mouky,10dkg cukru moučky,20dkg másla,1žloutek
Postup přípravy
Mouku a cukr přesijeme,přidáme rozpuštěné máslo(může být hera nebo cokoli na pečení)a žloutek.Vypracujeme těsto,necháme v lednici chvíli odležet.Potom těsto vyválíme,vykrajujeme různé tvary a pečeme.Po vychladnutí lepíme marmeládou.
Jsou opravdu hned k jídlu,nemusí se čekat až změknou.Dělám je s dětima i během roku,nejen na vánoce.Recept mám od kamarádky,mám ho už dlouho,tak ho posílám dál.
Jsou opravdu hned k jídlu,nemusí se čekat až změknou.Dělám je s dětima i během roku,nejen na vánoce.Recept mám od kamarádky,mám ho už dlouho,tak ho posílám dál.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
znamínko
(upraveno)
3. 12. 2015, 16:38

nahlásit
barmarcela
(upraveno)
1. 4. 2015, 21:28
Tak já dopadla taky blbě. Těsto mastné, lepilo se, trhalo se ... děs a běs. Asi to bude rukama, ale příště raděj zkusím jiný recept.
nahlásit
zebricka
(upraveno)
20. 12. 2012, 10:59
tak jdu na ně..držte pěstičky,ať se povedou..taky mi pečení nijak moc nejde
Petra

nahlásit
trajsi
(upraveno)
1. 12. 2012, 21:27
sice to není v receptu ale můžu dát místo citr.kůry citrónové aroma?
nahlásit
Božinda
(upraveno)
18. 12. 2011, 21:20
Tak těsto zaděláno, krásně se s ním pracovalo, jen jsem ještě do těsta přidala trochu nastrouhané citr.kůry, krásně to ovonělo
A zítra se vrhnu na pečení.. už se těším. Děkuji za receptík


nahlásit

Baris
(upraveno)
1. 12. 2009, 12:47
Leni,často se vracím k Vašemu receptu i behěm roku a letos při pečení na Vánoce mě těsto zase nezklamalo.......
je prostě super a hodně lidem jsem ho doporučila,je fantasctické
,takže Vám opět děkuji,že jsem ho zase mohla od Vás odkoukat.Doufám že nebude
snězeno než ty Vánoce opravdu přijdou.Mějte se krásně a pěkné letošní popečeníčko
Barbora













nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
3. 12. 2009, 13:56
@Baris
Díky,jsem ráda,že jste spokojená
a ať si i Vy pečení užijete
.




nahlásit

Dajdule
(upraveno)
11. 12. 2008, 21:30
Dobrý večer, já tento recept letos zkoušela a nejsem žádný profík, resp. letos peču poprvé sama a cukrovíčko je výborné
Povedlo se a i těsto je super. Holky akorát jsem zpozorovala, že jakmile je už dlouho na teple, tak se pak hůř vykrajuje a je sním horší manipulace.Takže jsem si vždycky trochu odkrála a zbytek šup do chladna..Je to super receptík







nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
12. 12. 2008, 12:16
@Dajdule
Jsem ráda,že jste spokojená
.

nahlásit

zijana2
(upraveno)
8. 12. 2008, 21:26
Dobrý večer, jak tak pročítám komentáře, mám potřebu se také vyjádřit. Právě jsem si zadělala těsto podle tohoto receptu a konzistence se mi zdá tak jak má být. Měla jsem hladkou mouku 00 z Hypernovy a použila jsem máslo rozehřáté, vše zamíchané v misce od Tupperware. Na válení a vykrajování se dostanu až někdy koncem týdne tak pak uvidím jak to půjde.
nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
9. 12. 2008, 17:36
@zijana2
Tak dejte potom vědět jak Vám to šlo,doufám,že to půjde dobře
.

nahlásit

zijana2
(upraveno)
11. 12. 2008, 22:08
@PÁRátko
Hlásím, že vše proběhlo hladce
, válení a vykrajování nedělalo problém
a chuťově ? ...... mňam





nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
12. 12. 2008, 12:15
@zijana2
Tak to jsem ráda
.

nahlásit

Piraňka
(upraveno)
8. 12. 2008, 7:13
Tak mě se taky těsto nepovedlo. Snažila jsem se přesně podle návodu, ale měla jsem stejné pocity...
nejdřív mi přišlo hodně mastné, pak se mi lepilo při vyválení a tak jsem si říkala, že mám něco špatně...
cukroví je tlusčí, chutově není špatné, ale nevzdám to a budu zkoušet dál.....



nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
8. 12. 2008, 14:51
@Piraňka
Tak to mě mrzí
,bohužel nevím jak Vám poradit,může to být moukou nebo máslem.Já mám pšeničnou mouku z Tesca a letos jsem místo másla dala Stelu a šlo to taky dobře.Na radu některých žen jsem do těsta přidala trochu citronové kůry a je to mňamka
.Tak zkoušejte dál,určitě se to zlomí a povede se na jedničku
.




nahlásit
Boubele
(upraveno)
7. 12. 2008, 17:17
na kolik stupňů pečete a jak dlouho ?
nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
8. 12. 2008, 14:53
@Boubele
Dobrý den.Tak odpovědět můžu jen na část otázky a to,že peču na 180 stupňů,ale jak dlouho,fakt nevím,nikdy jsem to nestopovala,odhaduji,že to může být něco kolem 10minut,ale doopravdy je to jen hrubý odhad,rozhodně se tím neřiďte
.

nahlásit
Boubele
(upraveno)
8. 12. 2008, 16:37
@PÁRátko
Teď jsem našla odpověď, ale už mám upečeno, dělala jsem asi 10 min na 170 st. a vše dobře dopadlo, tedy jen cukroví už je jen polovina
ale receptík super




nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
8. 12. 2008, 19:29
@Boubele
Tak to jsem se do těch minut docela trefila,že?
.Hlavně,že se Vám povedlo
.




nahlásit
sima73
(upraveno)
5. 12. 2008, 20:22
Ahojky Leni
, tak jsem pekla dneska už druhou várku vašeho lineckého cukroví. Mooooc vám za něho děkuji. Těsto je naprosto úžasné, a hotové cukroví ještě úžasnější. Měla jste vidět našeho malého (1,4 roku), jak se cpal.
To jsem zvědavá, jestli mě v noci čeká bolest bříška!!! Ale konečně jsem narazila na těsto, které je po upečení naprosto měkoučké. Díky, díky, díky. Hezké vánoce
PS: ještě jsem do těsta nastrouhala kůru z celého citrónu..mňam!!





nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
7. 12. 2008, 15:38
@sima73
To jsem ráda,že Vám chutná.
.Já jsem je pekla včera a hned z dvojité dávky,naše děti
je mají taky moc rády.Stihla jsem je schovat(oba byly u babičky
),takže do Vánoc
určitě vydrží
. Vám taky přeji krásně Vánoce
a díky za radu ohledně citronu.










nahlásit

gabana
(upraveno)
5. 12. 2008, 18:28
Tak jsem včera dělala první várku a dneska jsme posledních pět kousků snědli k snídani
Malý mě pomáhal mazat,co namazal,strčil zrovna do pusy a manža mě to bral rovnou nenamazané pod rukou
Je vidět,že fakt chutnají
Takže o víkendu budu dělat znovu a zrovna z dvojité dávky ,snad vydrží aspon pár kousků na vánoce










nahlásit

stejmi
(upraveno)
3. 12. 2008, 23:48





![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

René
(upraveno)
7. 12. 2008, 19:57
@stejmi
Míšo, nic si z toho nedělejte. Já dělala tento recept a měla jsem stejný problém - nešlo to vyválet, stále se mi to trhalo. Tak jsem z toho udělala ježky z MMb receptů a je to.
těsto na chuť moc dobré, ale na práci se mi neosvědčilo, podotýkám, že jsem nepříliš zručný pekař


nahlásit
Starucha2
(upraveno)
5. 12. 2008, 18:38
@stejmi
Ahoj, tak jak jste dopadla s duhým těstem? To, že se vám to první těsto při vyvalování trhalo určitě nebylo tím, že byste s těstem pracovala až večer. Napadlo mě ale, jestli jste neměla špatnou mouku. Stalo se mi ti tak předloni, že mouka měla málo lepku (tak mi to aspoň říkala moje tchýně, která je v pečení přebornice) nebo co a úplně z toho tekl tuk, válet to nešlo a vykrajovat už vůbec ne tak se měly naše slepice dobře.
No tak si z toho nic nedělejte. Snad si už pochutnáváte na nové várce.


nahlásit

stejmi
(upraveno)
5. 12. 2008, 23:14
@Starucha2
Druhé těsto mám v lednici, je to hoooodně podobný recept, jen dva žloutky navíc a sousedka se dušovala, že těsto vždy bylo, je a určitě bude perfektní
, jestli ne, tak na ni vlítnu
. Jinak mouku používám stále stejnou - je to hladká mouka Penam.... nikdy nebyly problémy... uvidíme, toto těsto se má nechat jeden den uležet, takže zítra hurá k válečku a k vykrajovátkům...



nahlásit

moninani
(upraveno)
7. 12. 2008, 16:11
@stejmi
Míšo,nic si z toho nedělejte,mám tento recept na linecké už několik let,včera jsem udělala těsto ze tří dávek,dnes jsem chtěla vykrajovat,nejdeto,lepí se to,trhá,jediná možnost je vyválet placku mezi dvě folie,dát na chvilku do mražáku a ztuhlé vykrajovat...Na to jsem ale dnes moc líná,tak z těsta dělám košíčky a cpu je do formiček na rohlíčky(slepím marmeládou a konce omočím v čokoládě).A mouku mám Penam,stejně jako Vy...
nahlásit

gabana
(upraveno)
5. 12. 2008, 18:24
@stejmi
Já tedy byla na tom také stejně,ale potom,když zase z ledničky povolilo,tak už se s ním dělalo hezky.
Jinak proti lepení jsem pomoučnila hladkou moukou a bylo fajn.


nahlásit

stejmi
(upraveno)
5. 12. 2008, 23:17
@gabana
Gábi, já ho měla taky pěkně povolené a taky jsem si sypala hladkou mouku.... fakt nevím, jsem pako, no
... jinak chuťově je to super
, ale vzhledově



nahlásit

gabana
(upraveno)
6. 12. 2008, 21:11
@stejmi
Tak nic,beru zpět
Dneska jsem udělala další várku a zrovna dvojitou a přesně jak píšete
Těsto se lepí nejde pořádně vyválet,trhá se mi.
No něco jsem z nich nakonec vytvořila,ale nervy mám v kýblu
Útěchou mi je,že jsou opravdu chutově naprosto dokonalé
No jsem prostě na pečení antitalent















nahlásit

stejmi
(upraveno)
7. 12. 2008, 0:10
@gabana
Jé, to je mně líto..... lepší, když jsou v kýblu nervy, než to těsto...
, je fakt, že chuťově je to super..... přesně - antitalent, takhle se hodnotím i já, ačkoliv perníčky, kokosky i rohlíčky mám fakt dobrý !!!




nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
7. 12. 2008, 15:50
@stejmi
Dobrý den.Fakt nevím v čem je chyba
.Já jsem je pekla včera,z dvojité dávky a šlo mě to výborně a to nejsem žádná přebornice v pečení.Netuším jak Vám poradit,vše už tady bylo napsáno.A tím,že těsto jste měla delší čas v lednici to není,já jsem je dělala v pátek odpoledne a pekla jsem včera dopoledne a doopravdy bez problémů.Válet a vykrajovat jsem je začala asi půl hoďky po vytažení z lednice,vál i váleček opakovaně posypávám hl.moukou.jinak už nevím co poradit.

nahlásit
mimik
(upraveno)
3. 12. 2008, 20:18
Leni, to máslo uplně rozpuštěné nebo jen změklé??
nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
7. 12. 2008, 15:24
@mimik
Máslo nechte jen chvilku povolit,nedávejte je úplně studené,ale né i úplně rozpuštěné
.

nahlásit
vendulak
(upraveno)
3. 12. 2008, 20:14
Potvrzuju, že se s těstem pracovalo moc dobře
i po několikátem vykrajování se nedrolilo



nahlásit

Baris
(upraveno)
3. 12. 2008, 10:41
No tak Vám teda řeknu,že tohle těsto je něco fantastického.Udělala jsem si ho v pondělí večer a dnes jsem pekla,tak krásně se mi s ním pracuje a ještě je tak vynikající,jemné vonavé křehké....no snad mi to rodinka nesní do Vánoc,
,to bych je musela
.Udělala jsem z toho Vašeho těsta také ty ježky co jsou zde na MMB http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7103----- a je to lahudka.Děkuji, že jste se podělila s námi, pečícími matkami.....
Barbora






nahlásit

martanov
(upraveno)
26. 11. 2008, 20:27
Vyzkoušíme
Bude určitě super






nahlásit

mišus
(upraveno)
22. 11. 2008, 18:45
I když je ještě brzo péct na Vánoce, tak jsem Váš receptík zkusila. Koupila jsem si totiž nová vykrajovátka. Musím říct, že s těstem se pracovalo velice dobře a výsledek chutnal. Děkuji!


nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
23. 11. 2008, 10:10
@mišus
Tak to jsem ráda,že jste spokojená
.Já je peču i během roku,nejen na Vánoce,naše dětičky
je mají moc rádi,takže při výrobě pomáhají,což je sice někdy o nervy
,protože se hádají
kdo bude válet a kdo vykrajovat,ale nakonec jsou spokojeni,že mají cukroví vlastní výroby
.






nahlásit
Ketty12
(upraveno)
20. 11. 2008, 22:51
a to máslo tam je nutnost a nebo může být Hera??? děkujíííííííííí



nahlásit
PÁRátko
(upraveno)
21. 11. 2008, 17:57
@Ketty12
Je úplně jedno jestli je to máslo,hera,lukana,stela...prostě něco na pečení

nahlásit
Ketty12
(upraveno)
20. 11. 2008, 22:48
Tak to vyzkouším
díky moc a pak se ozvu a písnu jak mi to dopaddlo
zatím se mi vždycky těsto trhalo a lepilo ať už sem dělala jakýkoliv vykrajované a už sem z toho dost nešťastná a u takovýho těsta pak ani člověk nemá trpělivost,
tak díky a zatím ahojky zdravím všechny co by třeba mi chtěli písnout a poradit tak můžete i na Bersy@seznam.cz moc děkujíííí









nahlásit