(recept
si oblíbilo 58 návštěvníků)
Skořicové šneky
Potřebné ingredience
TĚSTO: 100g polohrubé mouky, 400g hladké mouky, 20g droždí,2PL cukru, 120 ml mléka, 1/2 ČL soli, 3PL oleje, 1 vejce, 120ml vlažné vody.
NA NÁDIVKU: rozpuštěné máslo, vanilkový cukr + skořicový cukr + skořice, 2 PL rozinek namočených v rumu. *****
1 vejce na potření, pečící papír
Postup přípravy
Uděláme kynuté těsto, potom vyválíme placku cca 5mm, kterou potíráme máslem a sypeme směsí cukrů a skořice, můžeme přidat rozinky namočené v rumu (já tentokrát nedávala) a svineme do rolády (jako štrůdl). Roládu krájíme na cca 3cm silné plátky a ty dáme na plech s pečícím papírem. Ještě necháme kynout a pak potíráme rozšlehaným vejcem (já ještě sypala plátky mandlí) a dáme do předem vyhřáté trouby na cca 180Ć dokuk nezezlátnou. Upečené můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Těstíčko v pekárně
Těsně před pečením
A těsně po upečení
A ještě jeden detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vikina75
(upraveno)
6. 9. 2012, 19:30
Tak ted se s nima cpeme, jsou ještě teplé, obávám se, že zítra na snídani nebude nic, jsou vynikající, díky za receptík
Willow M
(upraveno)
19. 6. 2009, 20:03
Také je dělám a vždycky jsou hned pryč
JanaLud
(upraveno)
24. 6. 2009, 15:41
@Willow M
Pesi
(upraveno)
19. 6. 2009, 19:57
výýýborné, strašně rychlé a snadné!! Jen jsem místo vody dala jogurt ( cpu ho všude) a těsto je strašně dobré. Díky za super nápad!!!
JanaLud
(upraveno)
24. 6. 2009, 15:41
@Pesi
Simčo není zač, jogurt vyzkouším, díky za inspiraci
pikolka
(upraveno)
6. 1. 2009, 19:57
kolik je to sušeného droždí?
JanaLud
(upraveno)
7. 1. 2009, 17:31
@pikolka
Marti tak to vám nepovím, jelikož tento recept jsem zatím dělala jen s normálním droždím. Ale myslím, že celým pytlíkem nic nepokazíte, měl by být na 500g mouky.
pikolka
(upraveno)
11. 1. 2009, 20:42
@JanaLud
Jani,dneska jsem je dělala,jsou super,dala jsem 2 lžičky droždí,jsou mega veliké,krásně to tu voní,já si nedám,držím dietu
JanaLud
(upraveno)
12. 1. 2009, 18:08
@pikolka
Jste dobrá, že odoláváte , právě proto, jak jsou vždy voňavéééééé Jinak jsem ráda, že jste spokojená
Jana Terezie
(upraveno)
18. 12. 2008, 13:43
Ahoj, v úterý jsem vyzkoušela poprvé Vaše šneky a jsou naprosto báječný S těstem se moc dobře pracuje. Manžel miluje ty kupované, ale tyhle prohlásil za lepší a i u návštěvy měly úspěch Jsem naprostý kuchařský antitalent, ale podle vašeho návodu jsem to zvládla v pohodě. Teď se mi zadělává těsto na další várku, už se moc těšíme
JanaLud
(upraveno)
18. 12. 2008, 13:59
@Jana Terezie
Jani to mě vážně moc těší, také je máme rádi víc jak kupované