(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
ŠTRŮDL Z DOMÁCÍHO LISTOVÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
recept mám od své babičky, z tohoto množství jsou dvě šišky, jen chci upozornit že je dost křehká, proto si myslím, že bude lepší když dáte méně tuku. Jinak je to nejlepší štrůdlička.
Postup přípravy
1) těsto: 15 dkg hladké mouky, 1 žloutek, 1 lžička octa, 7 lžic vody - vše zpracujeme
2) 15 dkg hrubé mouky, 13 -15 dkg másla ( tuku ) a také zpracujeme v tukové těsto
1) těsto trošku rozplácneme a zabalíme do něj 2. to tukové těsto.
-Rozvalujeme a překládáme jako dopisní papír. Když je těsto zpracované rozdělíme na polovinu. těsto můžeme nechat odpočinou, ale nemusíme. Plníme hrstkou strouhanky, jablíčky, oříšky, skořicí, prostě co kdo má rád ve štrůdličce.
2) 15 dkg hrubé mouky, 13 -15 dkg másla ( tuku ) a také zpracujeme v tukové těsto
1) těsto trošku rozplácneme a zabalíme do něj 2. to tukové těsto.
-Rozvalujeme a překládáme jako dopisní papír. Když je těsto zpracované rozdělíme na polovinu. těsto můžeme nechat odpočinou, ale nemusíme. Plníme hrstkou strouhanky, jablíčky, oříšky, skořicí, prostě co kdo má rád ve štrůdličce.
posledních pár kousků
jiný pohled
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevercak78
(upraveno)
25. 2. 2011, 20:26
Mirijam
(upraveno)
4. 11. 2008, 13:00
Dobrý dne Evi, dělala jsme váš štrůdla a byl opravdu výborný! Jen se mi zdálo, že ta hrubá mouka mi tam nějak "drhla". Nezkoušela jste to s polohrubou? Přeji hezký den Draha
aweii
(upraveno)
9. 11. 2008, 17:25
@Mirijam
Ahoj Drahušku, Moc děkuji a těší mě, že chutnal a že jsi vyzkoušela. Z jiné mouky jsem to nezkoušela, mně tam nic nedrhlo, jestli vyzkoušíš z jiné mouky tak dej vědět jak se povedlo .Myslím si, že by to ale šlo, nebo dát míň hrubé a přidat třeba polohrubou. Přeju pěkný večer
aweii
(upraveno)
28. 10. 2008, 16:45
Receptík jsem už vložila