(recept
si oblíbilo 51 návštěvníků)
FERRERO ROCHER NA PLECHU
Potřebné ingredience
Recept mi byl poslán na mejl tak jsem ho hned musela vyzkoušet a podělit se.Těsto: 2 hrnky hladké mouky,1 hrnek cukru,vanilkový cukr, prášek do pečiva, 3/4 hrnku oleje,1 a půl hrnku mléka, 2 celá vejce ,kakao jak kdo chce Nápln: 1 kondenzované mléko-NESLAZENÉ(Tatra Grand-9%), 200 g změklého másla, 5 oříškových tatranek, 100 g nugety, 100 g sekaných,strouhaných nesolených arašídů, čokol.poleva a hrst nasekaných neosol.arašídů
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme ( já jsem větši polovinu nalila na plech a zbytek jsem obarvila kakaem a různě polila světlé těsto )a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech,dáme péct. na 170stupňů cca 20-25 minut.Nejlépe den předem si uvaříme mléko cca 2 hod já vařím i déle,které necháme vystydnout.Horké neotvírat!!! Mléko i po uvaření je stále tekuté,ale trošičku zhoustne a má lehce karamelovou barvu,hlavním úkolem je jako pojivo.Do zchladlého mléka přidáme máslo a vyšleháme.Poté lehce vmícháme strouhané tatranky,nugetu a arašídy.Krémem potřeme korpus a polijeme polevou a posypeme arašídy. Já jsem suroviny na krém ušlehala všechny do hromady.Dáme do lednice nejlépe přes noc.
Po ztuhnutí jsem zákusek nechala jen tak v chladnu přikrytý ne vledničce, buchta by byla moc tuhá a né tak dobrá.
Po ztuhnutí jsem zákusek nechala jen tak v chladnu přikrytý ne vledničce, buchta by byla moc tuhá a né tak dobrá.
To je zbyteček co nám zbyl.
MŇam
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krokodyl
(upraveno)
2. 7. 2012, 20:07
Dobrý večer, mám dotaz ,stane se něco zásadního když to kondenzované mléko neuvařím? Když to není slazené mléko tudíž nezkaramelizuje(příjde mi zbytečné vařit neslazené mléko) a píšete že má plnit funkci pojidla tak se ptám zda to nebude vadit když to nepřevařím předem moc děkuji za odpověď Zdeňka
vevercak78
(upraveno)
10. 2. 2010, 10:34
lucenka
(upraveno)
29. 11. 2008, 13:50
Ahojky!!! Tak včera jsem upekla Vaši buchtičku!!! No jak jinak-je přímo výborná!!!! Děkuji za skvělý recept!!!
aweii
(upraveno)
1. 12. 2008, 9:32
@lucenka
Ahoj Lucinko moc děkuji, jsem ráda, že jsi vyzkoušela a hlavně, že Vám chutnalo Ráda jsem se podělila o recept Měj se krásně
marpla
(upraveno)
19. 11. 2008, 16:59
Evo, tak jsem včera pekla na zkoužku (chci péct na narozeniny) Váš moučník, je moc dobrej i přes to , že se mi asi malinko ten spodní korpus mojí vinou srazil Doufám, že na narozeniny už bude perfektní . Moc děkuji za bezva recept A musím ještě dodat, že řezy moc všem v okolí chutnají, zrovna teď po mě chtějí recept ))))
aweii
(upraveno)
20. 11. 2008, 13:55
@marpla
Marti moc děkuji, jsem ráda, že všem chutnalo a snad na narozeniny se nic nesrazí a bude to perfektní přeju hodně štěstí a ať se oslva povede pěkný den
daevid
(upraveno)
31. 10. 2008, 19:32
Tak si tu tak šmejdím a přemyslim co zitra upect a najednou narazim na tvůj recept, určitě vyzkouším,, vypadá to velice dobře. Máš super albíčko, ráda k tobě chodím pro receptíky už jsem jich plno vyzkoušela a vždycky byly moc dobré. Moc děkuji
aweii
(upraveno)
1. 11. 2008, 10:01
@daevid
takové chvály, moc děkuji hrozně mě to potěšilo.Jsem ráda, že zkoušíte mé receptíky, snad bude chutnat a nezklame tě i tato. Pěkný den a pak napis jak chutnalo, budu ráda. papap
darling66
(upraveno)
29. 10. 2008, 23:00
Jéžiš omlovám se moc sem pitomá nečetla jsem postup ale jen suroviny a to těsto jsem úplně přehlédla omlouvám se a děkuji určitě vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo
aweii
(upraveno)
30. 10. 2008, 8:41
@darling66
Nemáš se za co omlouvat, mně se to taky občas stane , vyzkoušej snad bude chutnat i u Vás, budu ráda když napíšeš jaký měla úspěch buchtinka. Pěkný den
zzaja
(upraveno)
29. 10. 2008, 18:29
To vypadá dost žravě o víkendu nám má přijít návštěva tak upeču, pak dám vědět jak chutnalo.
aweii
(upraveno)
30. 10. 2008, 8:06
@zzaja
Zdeni vyzkoušej, myslím že nebudeš litovat je to dobrota, u nás se po tom jen zaprášilo,JJ pak dej vědět jak chutnalo, budu moc ráda. Pěkný den
darling66
(upraveno)
28. 10. 2008, 19:10
Chtěla bych vyzkoušet ale píšete tu že se to má nemazat na korpus...ale na ten tu recept není
aweii
(upraveno)
28. 10. 2008, 19:17
@darling66
Luci, korpus je tam napsaný, musíš pozorněji číst, vše tam je .
aweii
(upraveno)
28. 10. 2008, 16:05
Ahojky, já nepsala, že zkaramelizuje, jen že má lehce karamelovou barvu ( není bílé ). Nemá v něm co z karamelizovat. pěkný den
KáKá
(upraveno)
28. 10. 2008, 16:50
@aweii
no právě,děkuji za odpověď,jen jsem se chtěla zeptat,moc ráda je vyzkouším
aweii
(upraveno)
28. 10. 2008, 19:15
@KáKá
Nemáš vůbec za co, jj vždycky je lepší se zeptat , vyzkoušej, snad budou chutnat, jako u nás ( hned se pěkný večer
KáKá
(upraveno)
28. 10. 2008, 11:12
pardon,co v tom mléce zkaramelizuje,když v něm není cukr?Salko bych chápala