Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

"KNEDLÍKY S PŘEKVAPENÍM"

0.0
"KNEDLÍKY  S  PŘEKVAPENÍM"

Potřebné ingredience

Bramborové těsto ( rozpis na 15 knedlíků ) 8 středně velkých brambor vařených ve slupce, 2 vejce, sůl, hrubá mouka, krupice, solamyl.
"Překvapení" - uzená rolovaná plec nebo může být i měkký salám, cibule, pepř.

Postup přípravy

Bramborové těsto : brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a necháme úplně vychladnout. Buďto je nastrouháme na hrubém struhadle, nebo umeleme v mlýnku na maso. V "hromádce" umletých brambor uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, přidáme sůl, mouku, krupici a solamyl a utvoříme těsto ( nesmí se lepit ). S bramborovým těstem se musí pracovat rychle, začne řídnout.
Uzené maso nebo měkký salám umeleme v masovém mlýnku nebo ho rozsekáme na maličké kousíčky. Vložíme ho do orestované cibulky, přidáme pepř a krátce orestujeme.
Z těsta odkrojíme kousek, vyválíme šišku, kterou rukama nebo válečkem " rozplácneme". Rozkrájíme tak, aby vznikly obdélníčky. Na každý kousek dáme masovou náplň a vytvoříme knedlík ( pozor, aby byl dobře zabalený ). Dáme vařit do vroucí osolené vody, a když knedlíky vyplavou na povrch , necháme je ještě tak 5 minut vařit, aby nebyly uvnitř syrové.
Podáváme se zelím ( na ten recept nepíšu - každý ho dělá jinak ) a poléváme osmaženou cibulkou )

MŇAM, MŇAM, MŇAM..........

Z brambor, vajec, mouky, krupice, solamylu a soli vytvoříme těsto, které se nelepí.

Uzené maso nebo měkký salám nameleme nebo nasekáme na drobné kousíčky, přidáme trošku pepře a dáme chvíli opéct s orestovanou cibulkou.

Z kousku těsta vytvoříme váleček, který rukama nebo válečkem rozválíme na ne moc tenkou placku....

Rozkrájíme na obdélníčky a na každý kousek dáme masovou náplň.

Zabalíme do knedlíku - pozor, aby byl pořádně zabalený, aby nám zůstala náplň uvnitř knedlíku a ne v hrnci :o))

Ve vroucí osolené vodě uvaříme - když knedlíky vyplavou na povrch (hned z kraje vaření je opatrně odškrábneme ode dna), necháme je ještě asi 5 minut vařit.

"Knedlíky s překvapením" ( tak jsme tomu říkali jako malí ), podáváme se zelím a poléváme osmaženou cibulkou .

Dobrou chuť přeje LUCKA!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mohos 27. 1. 2007, 13:45
Lucie, tohle jídlo jsem vždycky milovala, jako malá dvanáctiletá holka jsem snědla klidně 6 knedlíků. Úplně jsem na něj zapomněla, až Vy jste mi ho připomněla. Dneska jsem ho udělala, je u nás babička - pošmákly jsme si obě. Pošmákl si i syn - tomu jsem je udělala s nasekaným vídeňským párečkem. Ale už to není, co to bývalo - snědla jsem jen 3 "krikeťáky" a sotva jsem vstala od stolu. Jsem zvědavá, co večer řekne manžel - ten je bude mít až k večeři. Každopádně díky! Super receptík! (Y)
LuKl 26. 1. 2007, 21:24
Luci, tak jsem dnes večer udělala Vaše knedlíky a jsou výborné, holčičky, manžel i děda se olizoval :-P Moc děkuji za bezva recept, už ho mám v oblíbených! (Y)
Lukrato 12. 3. 2007, 12:25
@LuKl Díky, díky, mám radost, že Vám chutnalo.... Mějte se !!!
Pája a Ája 23. 1. 2007, 15:57
Jéé,tohle miluju,jen nejsou lidi,kteří by to udělali. Budu muset pošťouchnout babičku,že přijdu na obídek. Jste mě naladila.... (PL)
Lukrato 24. 1. 2007, 21:30
@Pája a Ája Tak to máte dobře zařízený.... :-D (clamp)
tislovka 23. 1. 2007, 13:14
Ahoj, receptík znám, zrovna jsme to měli v neděli k obídku. Akorát já bramborové těsto nedělám složitě doma - kupuju v prášku a je to k nerozeznání od těsta, které jsem kdysi dávno taky sama dělala, ale to patlání s tím..... zlatý knedlíky v prášku (clamp) (clamp) (clamp)
Lukrato 23. 1. 2007, 18:48
@tislovka Ahoj Leni, máte pravdu, že je to větší patlanice, ale zas tak hrozný to není. Knedlíky v prášku jsem ale přestala používat, když jsem si přečetla složení - je v nich asi 10 "éček". Tak se pro dětičky snažím vařit bez chemie jak to jen jde.
tislovka 23. 1. 2007, 19:57
@Lukrato To jo, to jo, ale ty éčka vlastně nejsou zas až tak škodlivý - mám ségru doktorku, docela mi to vysvětlila - doufám, že se neřídíte podle toho letáku z jakéhosi průzkumu v SRN.... to nejhorší éčko - teď přesně nevim - snad 330 je obyčejná kyselina sírová.... Ale správný je - děti žádná chemie. Ty knedle dělám tak 2x do roka. Pěkný den (teda spíš večer...) Lenka (F) (F) (F)
mohos 23. 1. 2007, 20:41
@tislovka Leni, citrónová ;-)! Sírová by byl asi větší průšvih :-$
tislovka 23. 1. 2007, 21:13
@mohos Ježiši marja pane bože, já vás chtěla otrávit... (PL) samozřejmě citronová :-) :-) :-) :-) Papa
Lukrato 24. 1. 2007, 7:42
@tislovka No, ono když to vezmu kolem a kolem, tak je sice pěkný, že dělám domácí bramborový těsto - a pak v tom uzeným to musí bejt taky asi paráda, co? Jenže v masně to nepíšou.... Jo a k tomu letáku z Düseldorfu - samozřejmě, že se ke mně taky dostal - nějaký čas jsem se jím řídila a pak mě kdosi upozornil, že je to podvod....no, tak jsme asi půl roku nekupovali želatinový Hariba ani sterilovaný žampiony, no!
tislovka 24. 1. 2007, 12:06
@Lukrato Jo jo, my taky.......... |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie