(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Podzimní okno
Potřebné ingredience
oříškový piškot, nugátový krém, mléčný marcipán a white icing
Postup přípravy
Pečeno z devíti vajec, na jedno vejce 4 dkg cukru krupice, 3 dkg pol.mouky a 2 dkg mletých oříšků. Vyšlehat žloutky s cukrem a troškou vlažné vody, přidat mouku se špetkou prášku do pečiva, 4 lžíce oleje a nakonec vmíchat lehce sníh. Peču na 170 a po 20 minutách snížím a dopeču.
Krém je z jednoho a půl másla, asi 15 dkg mouč.cukru, jednoho vanilkového pudinku svařeného v poloviční dávce mléka a asi tří vrchovatých lžic Nutely, vše se vyšlehá do pěny.
Marcipán je z jedné krabice suš.mléka, jednoho Salka,tří rovných lžic pšeničného sirupu, asi tří vrchovatých lžic prosátého mouč.cukru a trošky vody dle potřeby. Tresť jsem použila oříškovou, je docela oblíbená, marcipán má zas trošku jinou chuť a všichni si ho chválí.
Na záclonky jsem použila white icing, mašličky a krajky jsou ze silikonových formiček.
Krém je z jednoho a půl másla, asi 15 dkg mouč.cukru, jednoho vanilkového pudinku svařeného v poloviční dávce mléka a asi tří vrchovatých lžic Nutely, vše se vyšlehá do pěny.
Marcipán je z jedné krabice suš.mléka, jednoho Salka,tří rovných lžic pšeničného sirupu, asi tří vrchovatých lžic prosátého mouč.cukru a trošky vody dle potřeby. Tresť jsem použila oříškovou, je docela oblíbená, marcipán má zas trošku jinou chuť a všichni si ho chválí.
Na záclonky jsem použila white icing, mašličky a krajky jsou ze silikonových formiček.
ze strany
detail ovoce
promazaný korpus - z delší strany jsem seřízla asi 2 cm piškotu a nastavila na parapet a garnyž.
reliéf pomeranče, než jsem na to přišla:-)
udělátko na krajky - super věcička
a ještě sušící se ovoce a oříšky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Přívětice
(upraveno)
21. 9. 2010, 15:44
Krásné
nahlásit
Dulidu
(upraveno)
3. 11. 2008, 9:57
Olinko, to je kouzelné!
nahlásit
Init
(upraveno)
3. 11. 2008, 10:27
@Dulidu
Lído děkuju
nahlásit
janča06
(upraveno)
3. 11. 2008, 9:44
Oli díky za radu ale nazev icing slyším poprve jak se s ním pracuje a zda není po zaschnutí tvrdy,da se i tvarovat do kytiček?nezlob se za otazky ja používam klasiku suš.mliko,cukr,bílek,aroma tuk,díky Janča
nahlásit
Init
(upraveno)
3. 11. 2008, 10:30
@janča06
Proč bych se zlobila, jen se ptej White icing je bílá hmota s příchutí citronu, krásně se s ní pracuje, je dobrá jak na potahování, tak na tvoření kytiček a drobnůstek. Rychle schne a je pak tvrdá, ale na dortu v lednici zas zvlhne a změkne. Je k dostání po sedmi kilech u firma Hana České Budějovice.
nahlásit
helulka
(upraveno)
2. 11. 2008, 19:31
Oli, to je nádhera..to ovoce je snad "živé" ,né? Krásná záclonka a ty mašličky jsou mi nějak povědomééééé
nahlásit
Init
(upraveno)
2. 11. 2008, 19:32
@helulka
Heli děkuju, ještě mi od srazíku dvě zbyly
nahlásit
bububububu
(upraveno)
2. 11. 2008, 9:09
nahlásit
Init
(upraveno)
2. 11. 2008, 19:29
@bububububu
nahlásit
janča06
(upraveno)
2. 11. 2008, 9:06
nadhera Olinko prosím tě marcipan ktery popisuješ recept ze salka použila jsi jej i na zavěsy okna je krasně bíly porad prosím jak docilit bělosti marcipanu,kde seženu pšeničný sirup díky Janča
nahlásit
janča06
(upraveno)
3. 11. 2008, 9:43
@janča06
Oli díky za radu ale nazev icing slyším poprve jak se s ním pracuje a zda není po zaschnutí tvrdy,da se i tvarovat do kytiček?nezlob se za otazky ja používam klasiku suš.mliko,cukr,bílek,aroma tuk,díky Janča
nahlásit
Init
(upraveno)
2. 11. 2008, 19:31
@janča06
Jani, asi tě zklamu, na záclonách je white icing, marcipán jsem bělila bělobou jednou a už nikdy více, jde to špatně, drolí se, zkrátka na čistě bílou používám fondant nebo icing. Pšeničný sirup koupíš všude ve zdravé výživě - třeba Bazalka, Špalda a podobně - můžeš použít i kukuřičný.
nahlásit
KÁJA 77
(upraveno)
1. 11. 2008, 18:04
to je moc a moc krýsné okýnko
nahlásit
Init
(upraveno)
2. 11. 2008, 19:29
@KÁJA 77
Kláro díky
nahlásit
zuzaa
(upraveno)
1. 11. 2008, 9:56
Olinko, tohle mi uniklo je to vážně nádhera!!
nahlásit
Init
(upraveno)
1. 11. 2008, 17:57
@zuzaa
Zuzko děkuju moc
nahlásit
janina74
(upraveno)
1. 11. 2008, 9:52
Oli super nápad dokonalé zpracování ostatně jako vždy
nahlásit
Init
(upraveno)
1. 11. 2008, 17:57
@janina74
Jani děkuju
nahlásit
Kyzluska
(upraveno)
30. 10. 2008, 20:35
Dobrý den, jak tak čerpám inspiraci pro synkův dortík - zaujal mě u vašeho receptíku na marcipán moučkový cukr. V receptíku Ariell ale cukr není - můžete mi vysvětlit rozdíl??? Omlouvám se, jsem v tomhle začátečník.......... Děkuji moc Iveta
nahlásit
Init
(upraveno)
30. 10. 2008, 20:42
@Kyzluska
Cukr tam přidávám kvůli chuti - klasický salkový marcipán ať už se sirupem nebo bez něj není moc sladký - zkrátka s přidáním mouč.cukru se chuť výrazně zlepší a příchuť mandlí nebo oříšků je výraznější. Všem to víc chutná. Navíc tady toho cukru není zas tolik jako v mléčném marcipánu sirupovém či medovém dělaném půl napůl nebo dokonce dvakrát tolik cukru než sušeného mléka.Ten taky dělávám, ale tento salkocukrosirupový v oblíbenosti vede
nahlásit
Romca 111
(upraveno)
29. 10. 2008, 9:33
krásný
nahlásit
Init
(upraveno)
29. 10. 2008, 9:47
@Romca 111
Děkuji
nahlásit
janlen
(upraveno)
27. 10. 2008, 11:21
nádhera
nahlásit
Init
(upraveno)
27. 10. 2008, 11:28
@janlen
Jani děkuji
nahlásit
K2102
(upraveno)
27. 10. 2008, 11:12
Prosím,Olinko,kde jste sehnala to krajkové vykrajovátko?
nahlásit
Init
(upraveno)
27. 10. 2008, 11:19
@K2102
Jani, moc vás nepotěším, je přivezené z Anglie, tady jsem ho zatím nikde neviděla, ale Malátkovi rozjíždějí nabídku silikonových forem a pokud jim napíšete, tak ji snad objednají, určitě by bylo zájemkyń víc.
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
27. 10. 2008, 10:45
Jéjdamane, Oli, tento skvost mi utekl v záplavě toho víkendového přívalu. To je tákováááááá parádička. No, koukám, koukám,prostě opravdický skvost.
nahlásit
Init
(upraveno)
27. 10. 2008, 10:52
@
Helenko díky moc
nahlásit
Sáďa
(upraveno)
27. 10. 2008, 7:20
Oli, nádhera, ovoce jen se zakousnout. Moc se Ti to povedlo a koukám na využití krajky. Tak jsi na to přišla?
nahlásit
Init
(upraveno)
27. 10. 2008, 8:26
@Sáďa
No po pár pokusech..musí se dát jen slabá vrstva hmoty, aby to bylo tenoučký, ale děravý to z toho nebude - leda vystříhat nůžkama A díky
nahlásit
ivej
(upraveno)
26. 10. 2008, 22:43
úžasný
nahlásit
Init
(upraveno)
27. 10. 2008, 7:01
@ivej
Děkuju Evi
nahlásit
Blanka16
(upraveno)
26. 10. 2008, 20:41
Oli nádhera!!!
nahlásit
Init
(upraveno)
26. 10. 2008, 21:18
@Blanka16
Děkuju Blani
nahlásit
Lexi
(upraveno)
26. 10. 2008, 20:34
téda, já koukám co všechno se už dá upéct nádhera
nahlásit
Init
(upraveno)
26. 10. 2008, 21:32
@Lexi
Děkuji Sašo, docela mě tenhle dort bavil, prostě mě to napadlo a musela jsem to realizovat
nahlásit
Pet´ule
(upraveno)
26. 10. 2008, 20:30
super,super,super
nahlásit
Init
(upraveno)
26. 10. 2008, 21:32
@Pet´ule
Díky Petro
nahlásit
Dermajetics
(upraveno)
26. 10. 2008, 20:15
jůůůva tak to je bombastické úžasné, nádherné okno
nahlásit
Init
(upraveno)
26. 10. 2008, 21:33
@Dermajetics
Blani děkuji
nahlásit