(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Pšeničný chléb našich babiček - s bramborami, vydrží dlouho čerstvý
Potřebné ingredience
250 - 280 ml vody, 400 g hladké mouky, lžička přírodního cukru, 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, špetka drceného fenyklu, 150 g oloupaných ve slupce uvařených brambor, 30g čerstvého droždí
Postup přípravy
nepoužívat časovač!!
klasický postup dání surovin do pekárny bez brambor
asi za 30min, kdy pekárna zapípá se přidají brambory nastrouhané na jemným struhadle.
program 1 základní, hmotnost 0,9, kůrka světlá
obměny
ke kmínu a fenyklu můžete přidat lžičku rozdrceného česneku. Chuť chleba se zvýrazní
klasický postup dání surovin do pekárny bez brambor
asi za 30min, kdy pekárna zapípá se přidají brambory nastrouhané na jemným struhadle.
program 1 základní, hmotnost 0,9, kůrka světlá
obměny
ke kmínu a fenyklu můžete přidat lžičku rozdrceného česneku. Chuť chleba se zvýrazní
celý chléb
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
eDomecek
(upraveno)
14. 11. 2008, 11:36
Markétko, vyzkoušela jsem i tento váš recept a chlebík je opravdu vynikající , peču teprve krátce, ale naprosto jsem se do domácí pekárny zamilovala , dlouho jsem váhala, zda ji pořídit, ale je to úžasný pomocník , díky za vynikající recpt
Marky.M
(upraveno)
15. 11. 2008, 0:04
@eDomecek
Veru, to je dobře, že jste si pekárnu pořídila, já už v pekárně peču 4 roky a letos už jsem si musela pořídit druhou. Tak ať Vám chlebíky chutnají, ale také idalší kynutá těsta. Marky
JanaLud
(upraveno)
6. 11. 2008, 23:44
Chlebík vypadá moc dobře, určitě vyzkouším a z níže uvedených "názorů" si nic nedělejte. Já jsem také měla občas ušáka, ale na chuť to nemělo vliv.
Marky.M
(upraveno)
7. 11. 2008, 7:53
@JanaLud
Děkuji moc, pak mě prosím dejte vědět jak Vám chutnal
belezza
(upraveno)
5. 11. 2008, 11:56
Marketko-dekuji za recept,chleba je fantasticky !!!!!!!!!! zatim nejchutnejsi,co jsem pekla.....nadychany,lehoucky,uplne se rozpousti na jazyku
Marky.M
(upraveno)
6. 11. 2008, 8:39
@belezza
Yvon, jsem ráda, že jste vyzkoušela můj recept a moc Vám chutná, tak alespoň už máte recept, který budete častěji péct. . Marky
belezza
(upraveno)
8. 11. 2008, 11:05
@Marky.M
Marketko-opet jdu peci chlebik,je to opravdu VYBORNY recept-a fakt dlouho vydrzi -A i ja se pripojuji k povzbuzeni,at si nic nedelate z nejakych nevhodnych hloupych komentaru
Marky.M
(upraveno)
9. 11. 2008, 8:46
@belezza
Yvon moc děkuji a hlavně jsem ráda, že Vám moc chutná.
magsan
(upraveno)
29. 10. 2008, 22:39
Ten fenykl musí být .Nemám ho ráda, jinak mě recept zaujal....díky za odpověď.
Marky.M
(upraveno)
30. 10. 2008, 6:11
@magsan
Myslím si, že by nemusel být, taky když pak něco dělám podle receptu a nedávám něco. Tak to zkuste i bez něj, jinak je chléb výborný.
libuseja
(upraveno)
29. 10. 2008, 22:29
teda nevím, ale když chci zveřejnit recept, tak by měl být , tohle je výstavní ušák neříkám, že chuťově byl špatný, ale asi bych se ním nechlubila
Marky.M
(upraveno)
30. 10. 2008, 6:16
@libuseja
Když se Vám ten recept nelíbí, tak se na něj nekoukejte a nekritizujte, jiným se líbí a už si ho oblíbili. Dělím se se o recepty s ostatním.i
libuseja
(upraveno)
31. 10. 2008, 14:37
@Marky.M
to nemyslíte vážně aha, kritiku neberem