(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Roláda z nivy
Potřebné ingredience
250g nivy,1/2 kelímku smetany na šlehání,1/2 sáčku želatiny na vaječné rolády,trochu mléka,vlašské ořechy.
Postup přípravy
Ušleháme šlehačku a v hrnci nad párou prohřejeme.Pak rozdrobíme nivu a necháme ve šlehačce rozpustit.Nasypeme vyloupané vlašské ořechy,dle chuti,mohou být půlky nebo lehce nadrcené,jak kdo má rád.Z trochy mléka a 1/2 sáčku želatiny utvoříme hmotu,kterou následně smícháme s nivovou omáčkou.Formu (nejlépe "srnčí hřbet") vymažeme olejem a vysypeme drcenými ořechy,případně kořením atp.Pak nalijeme směs a necháme v lednici ztuhnout.Po vyklopení ztuhlé rolády krájíme na plátky.Je to díky nivě slanější,takže raději podáváme s bagetou nebo vekou.Vyjde tak do poloviny formy,pro větší gurmány a strávníky použijte dvojitou dávku :-).Nám moc chutná a všude na návštěvě jsou v údivu :-) a není to tak pracné.Dobrou chuť.
Nejprve rozehřát ingredience ve vodní lázni.
Před vložením do lednice.
Finále.Jen jsem formu vysypala oregánem,s drcenými ořechy to vypadá lépe.Také jsem dělala z dvojité dávky,aby to srnčí hřbet zaplnilo více.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nykys
(upraveno)
19. 4. 2012, 20:52
takovou ňamku jsem už dloooouho neměla. Stojí za to udělat. Já vymazala a vysypala česnekem z Justu a nemá to chybu, moc děkuju!!!
zjelenice
(upraveno)
25. 10. 2008, 15:22
.. a fotka by nebyla?
evakra
(upraveno)
26. 10. 2008, 20:14
@zjelenice
Bohužel,pokoušela jsem se to nafotit mobilem,ale fotky moc nevyšly,tak až si půjčím digitální foťák,možná budou i fotky