(recept
si oblíbilo 188 návštěvníků)
Marcipán - jednoduchý, osvědčený, moc dobrý :-)
Potřebné ingredience
5 dkg 100% tuku
6 dkg vody
5 dkg hl. mouky
30 dkg moučkového cukru
15 dkg sušeného mléka
5 dkg medu rozpuštěného
mandlové aroma
Postup přípravy
5 dkg 100% tuku a 6 dkg vody přivést k varu. Pak zasypat 5 dkg hladké mouky a uvařit těsto jako na věnečky. Horké to přidat do misky s:
30 dkg moučkového cukru
15 dkg sušeného mléka
5 dkg medu rozpuštěného s troškou mandlového aroma
Pak to necháte ztuhnout v lednici a je hotovo :-)))
Jdou z toho modelovat i figurky.
30 dkg moučkového cukru
15 dkg sušeného mléka
5 dkg medu rozpuštěného s troškou mandlového aroma
Pak to necháte ztuhnout v lednici a je hotovo :-)))
Jdou z toho modelovat i figurky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
violletta
(upraveno)
20. 8. 2012, 18:58
dnes jsem ho zkoušela a byla jsem mile překvapená,jak je rychlý a dobrý. díky za nový recept,peču docela doat potahované dorty a dobrý marcipán se hodí mooooc
Hanarani
(upraveno)
21. 8. 2012, 17:27
@violletta
To jsem ráda, že se recept hodil
novackova
(upraveno)
9. 12. 2011, 23:08
prubnu za týden,máme doma dvoje narozky
Tlamička
(upraveno)
9. 12. 2011, 21:28
Dobrý večer,dnes jsem dělala váš marcipán a je naprosto bezkonkurenčí Taková dobrota to byla,že jsme ho všechen snědly Moc děkuji za recept Krásné Vánoce vám i celé vaší rodině
Hanarani
(upraveno)
16. 12. 2011, 20:38
@Tlamička
Tak to jsem ráda, že se podařilo I vám krásné Vánoce
Jezynka
(upraveno)
20. 2. 2011, 20:14
Dobrý den Hani, tak jsem udělala marcipán podle Vás a povedlo se.Když ztuhnul, dala jsem do mikrovnky na 20 sekund, prohnětla a zase skvělý.Chuťově také. Moc Vám děkuji za super recept.
Hanarani
(upraveno)
22. 2. 2011, 16:09
@Jezynka
To jsem ráda, že se podařil
sopo
(upraveno)
15. 3. 2012, 13:52
super, dnes jsem vyzkoušela!
johnynka
(upraveno)
15. 12. 2010, 16:24
dneska jdu zkoušet klasické lepkové figurky jen nemám 100% tuk, tak zkusím olej a uvidíme
Hanarani
(upraveno)
21. 12. 2010, 21:07
@johnynka
Fíha, tak to nevím, jestli bych risknula no dejte vědět, jak to dopadlo
johnynka
(upraveno)
24. 10. 2010, 19:54
Hani díky moc za recept, poprvé v životě se mi "marcipán" povedl tak jak měl. A to jsem dokonce musela improvizovat s bezlepkovou moukou aby to mohl jíst hlavně oslavenec děkuju, jiný už dělat nebudu
Hanarani
(upraveno)
25. 10. 2010, 10:40
@johnynka
Fakt mám radost, že se to povedlo i s bezlepkovou
Alinka2
(upraveno)
16. 6. 2010, 17:40
Dobrý den, dlouho jsem hledala hmotu se kterou by se mi dobře pracovalo a ještě by všem chutnala a pak jsem narazila na tuto od vás. Naprosto nemá chybu . Potahuje se s ní super a ozdoby jsou jedna báseň. Vůbec ji nedávám do lednice, používám hned po vypracování, protože při vyvalování schladne a je ok. A chutná opravdu skvěle. Moc děkuji, mějte se krásně
Hanarani
(upraveno)
21. 6. 2010, 9:44
@Alinka2
Díky za pochvalu! Jsem ráda, že se dařilo - a chutnalo
čermačka
(upraveno)
2. 6. 2010, 20:02
Holky,prosím, připravila jsem si ji dopředu, ale po vytažení z lednice se drobí Co s ní - vodu?? Díky Petra
Renča
(upraveno)
11. 2. 2010, 9:24
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Může se z tohoto marcipánu i potahovat dortík? Nebo je jen na ozdůbky? Ještě prosím, potáhnu z tohoto množství dort o průměru cca 23cm a ještě zbyde na ozdůbky, nebo musím mít více dávek? Děkuji moc Renata
Hanarani
(upraveno)
16. 2. 2010, 12:07
@Renča
Dobrý den! Ta hmota se dá v pohodě použít i na potáhnutí dortu Na dort by to vyjít mělo, možná i na ty ozdůbky - záleží asi kolik a jak velké Zkuste 1,5 dávky a mělo by to být v pohodě
civava
(upraveno)
10. 12. 2009, 11:29
dobrý den, zkusila sem a je fakt supr i druhý den je měkký tak akorát. jdu vykrajovat... Zdenka
Hanarani
(upraveno)
20. 1. 2010, 20:16
@civava
Díky!
Jarmila1
(upraveno)
8. 12. 2009, 9:21
Pani Hanka, zatiaľ som takéto niečo neskúšala, ale tento recept sa mi páči , možno v budúcnosti .
poikl
(upraveno)
8. 12. 2009, 8:35
Haničko,tak před vámi smekám za tento recept.Už jsem vyzkoušela spoustu receptů z marcipánu,ale nic mi nešlo vyválet ,vytvarovat a tenhle váš recept je úplně JEDINEČNÝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!V hodně receptech maminky používají kukuřičný,pšeniční atd.sirup,ale já ho u nás bohužel nikde nemůžu sehnat a tak jsem vyzkoušela tenhle váš zázrak a JUPÍÍÍÍÍÍ.Večer jsem ho vyzkoušela a teď je pořád úžasnej.Dala jsem ho ochutnat malýmu(sama taky ujídam,protože je výborný) a mam pocit,že za chvilku jdeme dělat další dávku,protože na dortík nezbyde nic ((Moc,moc vám za receptík děkuji )Přeji krásné svátky a v nastávajícím roce jen to nej... Petra Tenhle marcipán je víc jak
Hanarani
(upraveno)
20. 1. 2010, 20:15
@poikl
Díky za tu chválu! Já jsem s tímhle marcipánem taky právě maximálně spokojená, tak ho ráda doporučuju I vám všechno dobré v novém roce - přečetla jsem si váš komentář až dnes
veronique1980
(upraveno)
4. 6. 2009, 10:54
Dobrý den, můžu se prosím zeptat, kde bych sehnala tyto vykrajovátka na motýlky? Díky Verča
marhulda
(upraveno)
4. 6. 2009, 15:08
@veronique1980
Jestli myslíte tyto motýlky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=28471&user=118830, tak ty jsou koupené asi před rokem u Malátků za cca 200 Kč (bylo jich hodně kusů různých velikostí).
zdenka54
(upraveno)
11. 2. 2009, 13:45
mám z Lidlu aromata a je tam Hořké mandle,jde to použít děkuji
Hanarani
(upraveno)
16. 2. 2009, 15:09
@zdenka54
to by mělo být v pohodě, kdyžtak dávejte po trošičkách a uvidíte - aby to nebylo moc hořké
Lucka1711
(upraveno)
11. 2. 2009, 11:04
Tu vodu má zvážit? nemáte to vyzkoušené na lžíce? Vodu jsem ještě nevážila
Hanarani
(upraveno)
16. 2. 2009, 15:06
@Lucka1711
já jsem ji vážila, na lžíce to nemám zjištěné
mishulinek
(upraveno)
5. 2. 2009, 11:07
Marcipán jsem si udělala a je výborný a to nejen chuťově,dala jsem ho ztuhnout a pak se pustím do modelování.Mohla bych se zeptat jak dlouho ho nechavate ztuhnout aby nebyl moc tvrdy nebo moc měkký.Děkuji
framile
(upraveno)
31. 1. 2009, 16:56
Zařekla jsem se, že končím s domácím marcipánem. Ale nedalo mi to a zkusila ten váš a dostavil se velký úspěch.. nejen že se s marcipánem krásně pracuje, ale především je chuťově naprosto perfektní Hani, tak díky za recept na výborný marcipán důkazem toho je dort v mém albu..
Hanarani
(upraveno)
16. 2. 2009, 15:09
@framile
Díky za pochvalu! Dortík se vám povedl
PeRoŠi
(upraveno)
21. 1. 2009, 14:28
Dobrý den, Hani. Marcipán jsem nechala ztuhnout a je teda jak kámen Co s ním udělat aby se dal vyválet? Dělala jsem vše podle postupu. Děkuji. Petra
Hyzule
(upraveno)
4. 12. 2008, 12:40
taky vyzkouším a zeptám se jaké může být suš.mléko?Může být i sunar?Děkuji marcela
Hanarani
(upraveno)
5. 12. 2008, 13:46
@Hyzule
dávala jsem jednou i Nutrilon, když jsem neměla obyč sušené a bylo to v pohodě