(recept
si oblíbilo 60 návštěvníků)
Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku
Potřebné ingredience
Vepřové maso ( kotleta nebo kýta ).
Bramborákové těsto - brambory, vejce, hladká mouka, česnek, majoránka, sůl, pepř. Olej na smažení. Jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát.
Postup přípravy
Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.
Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a promícháme. Řízky máčíme v těstíčku ( na stranu, co se zrovna nepeče trošku těstíčka rozetřu, aby ho na masíčku bylo víc ) a osmažíme dozlatova. Jako přílohu dělám bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát... Je to fakt veliká dobrůtka...
Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a promícháme. Řízky máčíme v těstíčku ( na stranu, co se zrovna nepeče trošku těstíčka rozetřu, aby ho na masíčku bylo víc ) a osmažíme dozlatova. Jako přílohu dělám bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát... Je to fakt veliká dobrůtka...
Vepřové masíčko naklepeme a trošku osolíme.
Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní suroviny.....
....a promícháme.
Řízečky obalujeme v těstíčku z obou stran...
...a položíme do rozpáleného oleje. Na stranu, která se zrovna nesmaží, ještě rozetřu trošku těstíčka, aby ho bylo na masíčku více.
Osmažíme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Dobrou chuť přeje LUCKA!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
SONULKA
(upraveno)
17. 10. 2010, 11:54
keltka
(upraveno)
6. 4. 2008, 13:08
tak jsme právě dojedli...dobrůtka díky za recept
BlankaHec
(upraveno)
6. 4. 2008, 12:26
TO BYLA ALE DOBRŮTKA, AŽ MĚ BOLÍ BŘICHO
adriM
(upraveno)
20. 10. 2007, 20:17
Luci chtěla jsem se zeptat, mám dojem,že kdysi jsem to už zkoušela s vepřovým řízkem a nějak se mi nepropekl úplně a tuším,že byl dost tuhý. Ale je to moc velká dobrota, nestalo se vám to taky? Určitě to chci zkusit zase, kdyžtak raději s krůtím nebo kuřecím řízkem,ale k tomuhle se mi zdá stejně nej ten vepřový
majdule02
(upraveno)
13. 7. 2007, 23:23
tak v jednoduchosti je síla, nic nového a tutově chuťovka, vyzkoušíme.....proč se plácat s každým zvlášť, když to jde tak krásně spojit....
Lukrato
(upraveno)
14. 7. 2007, 15:07
@majdule02
Přesně tak Marťo, žádný smažení zvlášť a přitom je to táááák dobrýýýý....
Krchňačka
(upraveno)
5. 7. 2007, 12:54
Velice oblíbený recept naší rodiny,děláme i s kuřecím či krůtím řízkem,vždy jen se zeleninou a jsme sytí až až Vepřové vždy předsmažím(jednou bylo nedosmažené-mojí chybou samozřejmě Vřele doporučuji
Lukrato
(upraveno)
9. 7. 2007, 7:49
@Krchňačka
Ivi, je fakt, že ta kašička je skoro zbytečná, přílohou už je vlastně ten bramborák.... Mějte se !
daskakar
(upraveno)
14. 4. 2007, 14:58
Dneska jsme obědvali tuhle dobrotu ...... jako příloha byla zeleninka ..... moc nám chutnalo příště vyzkouším přidat i ten tvrdý sýr
Lukrato
(upraveno)
15. 4. 2007, 17:34
@daskakar
Dášo, jsem moc ráda, že jste si pochutnali..... Papa, mějte se !!!
Jitule64
(upraveno)
21. 3. 2007, 16:17
Mňammmmmm!
Lukrato
(upraveno)
22. 3. 2007, 19:51
@Jitule64
Jo, jo, mňammmmmmmmmmmmmmm
madda
(upraveno)
22. 1. 2007, 20:22
Jo, jo, vynikající je to i s uzeným sýrem. Mňam...
Lukrato
(upraveno)
24. 1. 2007, 21:28
@madda
Týjo, jste mě navnadila ... asi to v sobotu ukuchtím s tím uzeným sýremmm
madda
(upraveno)
22. 3. 2007, 20:50
@Lukrato
Vřele doporučuju, je to fakt mňamka.
prdolka
(upraveno)
22. 1. 2007, 19:32
Taky toto papání dělám a je velice oblíbené..Občas dávám místo masíka i tvrdý sýr-jako na smažák-a je to taky velice dobré..
Lukrato
(upraveno)
23. 1. 2007, 12:08
@prdolka
Ahoj Radu, díky za inspiraci - určitě tuto variantu vyzkouším. Musí to být taky dobrůtka....
Gaaba
(upraveno)
22. 1. 2007, 17:15
Ahoj Lucko,určitě vyzkouším.U nás se jí řízky na jakýkoliv způsob,tak uděláme změnu.Díky za inspiraci...
bubík4
(upraveno)
22. 1. 2007, 13:30
Je to výborné!!! Já nejdřív dám na pánev trochu bramb.těsta, na to maso a na něj zase těsto. Dobrůtka
Lukrato
(upraveno)
22. 1. 2007, 14:10
@bubík4
Jani, fajn poznatek, příště to zkusím také tak a bude více brmboráčkového těstíčka i na druhé straně řízku. Díky !
bubík4
(upraveno)
22. 1. 2007, 14:14
@Lukrato
Není vůbec zač. Je to super žrádýlko