Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Korpus na patrový dort

0.0
Korpus na patrový dort

Potřebné ingredience

Maminky,moc bych Vás chtěla poprosit,jestli by jste mi nenapsali recept na patrový dortík.Dělám od Dáši,který je výborný,ale přeci jen,že je krásně ,,načechraný",tak se bojím,že se mi vahou zbortí.Prosím moc o rady!Děkuji.

Postup přípravy

..
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jumbo75 22. 10. 2008, 20:29
Ak si obzrieš tú moju stovku, tak zistíš že je to tiež poschodovka a nerobila somžiadny extra korpus. Pečiem vždy ten istý a recept je takýto. Na 1 vajce 5 dkg práškového cukru, 5 dkg polohrubej múky a 2 polievkové lyžice vody. Ja robievam z troch vajec a nepreriezam, mám to akurátnu výšku a keďže máme radi torty trojfarebné druhý korpus robievam orechový a to tak, že polovicu múky nahradím orechami, no a tretí pečiem kakaový a keďže je kakao ťažké tak aby nebol korpus nižší ako tie dva predchádzajúce na trojvajcové množstvo cukru a múky použejem 4 vajcia.A aby som nezabudla na množstvo 3 vajcia dávam 1/2 balíčka prášku do pečiva. Dúfam, že som to nenapísala zložito, je to jednoduché a ak budeš mať otázky som tu.
Zrušený účet 22. 10. 2008, 20:31
@Jumbo75 Martï,děkuji moc,jsem ráda za každou radu (L) (F) (L)
onasi 22. 10. 2008, 20:20
Renatko, dělala jsem celkem čtyřikrát můj korpus jako patrový, pro jistotu jsem do spodního patra dala ořechy, tp když byl dort 30 a na něm 23cm v průměru. pokud jsem dělala kombinaci 23+18, pekla jsem klasický mramorovaný a světlý a v obou případech ok. Tak strach mít nemusíte (hello) (hello) (hello)
Init 22. 10. 2008, 20:31
@onasi Dášo, co je s tebou??? Nějak o tobě není slyšet *-)
onasi 22. 10. 2008, 20:52
@Init Oli, to jsi hodná..... já teď těhulkuju a mám takové to období nevolností... 8-| 8-| 8-| Takže dělám jenom to nejnutnější. Ale o víkednu dva (^) peču, snad to nějak zvládnu.... (hello) (hello) (hello)
Zrušený účet 22. 10. 2008, 20:29
@onasi Dášo,tak to mě uklidnilo to jsem moc ráda a přímo od autorky ;-) (L) (L) (L)a děkuji moc!!
Init 22. 10. 2008, 19:55
K tomu musím taky napsat, já dělám od Dáši taky ten korpus, ale místo hladké mouky použiju polohrubou a místo mouč.cukru cukr krupici a korpus je perfektně pevný, ani se nehne a vydrží zátěž dalšího dortu viz třeba v mých receptech míč v trávě.
Zrušený účet 22. 10. 2008, 20:12
@Init Oli,děkuji (L) (L)
Inka82 22. 10. 2008, 19:52
Ahojky já si stojím za svým receptíkem,spodní patro je dobré dělat ořechové,korpus je pak pevnější na velkou formu je to 6 vajec,12 dkg cukru,14dkg pol.mouky,prášek po pečiva. Vyšlehají se bílky,přidá se cukr a šlehal do husčího snědu,potom přidat rozšlehané žloutky,míchat jemně jedním směrem,postupně přidávt mouku s práškem,péct ve vyhřáté troubě 160°C čas nestopuju,ale určo to poznáte (hello)
Zrušený účet 22. 10. 2008, 20:13
@Inka82 Sabi,také moc děkuji za receptík (L) (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie