(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Lívanečky s jablky
Potřebné ingredience
2 vejce, 1 lžíce cukru, špetka soli, 1/4 l mléka, 200 g hladké mouky, lžička prášku do pečiva, 4 jablka, tuk na smažení, skořicový cukr
Postup přípravy
Vejce vyklepneme do misky, přidáme lžíci cukru a šlehačem vyšleháme do pěny. Střídavě přidáváme po lžících mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka (bez slupky). Vše dobře promícháme a na rozehřátém oleji v pánvi smažíme malé placičky - lívanečky po obou stranách. Přebytečný tuk vysajeme do ubrousku a hned obalujeme ve skořicovém cukru. Jsou dobré teplé i studené. Můžeme podávat jako hlavní jídlo k obědu nebo jako neobvyklý dezert. Moje děti je zbožňují.
Napište, jestli jste si také pochutnali!!!
Napište, jestli jste si také pochutnali!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Údička
(upraveno)
5. 5. 2012, 13:11
Lívanečky jsem už dělala podruhé..jen jsem do nich připada trošku rumu a vanilk. cukru...jednou do práce a teď pro maču...všem to moc chutnalo..vrhli se na to jako hejno kobylek
nula
(upraveno)
4. 11. 2008, 16:44
taky děláme, zrovna se jdu na ně vrhnout
jassnenka
(upraveno)
26. 10. 2007, 7:59
vyzkousela jsem, moc dobre. Dekuji za recept
(Andy)
(upraveno)
10. 3. 2007, 7:57
děkuji za receptík, jsou výborné - teplé i studené , určitě je budu dělat, díky
jafo
(upraveno)
11. 3. 2007, 20:41
@(Andy)
Andrej, díky za pochvalu. Já je dětem dělám docela často. Je to rychlé, žádné kynutí ... a jsou takové "šťavnaté". U nás se po nich jen zapráší. Jana
Verca 78
(upraveno)
12. 2. 2007, 18:15
Moc dobrý lívanečky,hlavně když jsou ještě teplý ,pochutnali jsme si,díky za inspiraci.
jafo
(upraveno)
12. 2. 2007, 23:16
@Verca 78
Tak to mě Veru moc těší, že jste si pošmákli a díky za zprávičku. Jana