(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
nevíte, co s "arašídovým máslem"? co třeba RYCHLÉ ARAŠÍDOVÉ KUŘE S FAZOLKAMI :-))
Potřebné ingredience
arašídové máslo (arašídová pomazánka) ***
kousky kuřecích prsíček ***
mražené fazolky nebo jiná zelenina ***
Postup přípravy
Je neuvěřitelně univerzální!
Např. stačí osmahnout v oleji kousky kuřecích prsíček (pokud máme arašídové máslo solené, není nutno maso solit), nejlépe obalených v solamylu (udělá to krustičku), přidat fazolkové lusky (nebo cuketu či jinou zeleninu), trochu podlít vývarem nebo vodou, aby se fazolky podusily.... a když jsou akorát, vmíchat plnou lžíci arašídového másla. A JE TO. Arašídové máslo tekutinu v jídle zahustí a vše se touto táhlou omáčkou obalí. Je to moc dobré... takové arašídové :-))
Důležité je to nepřehnat se solí (pokud je arašídové máslo solené, nesolím ostatní věci třeba vůbec), ale ani s tím máslem. Lžíce opravdu stačí na 4 porce jídla...
Tuhle variantu s fazolkami jsme měli k obědu - příprava trvala asi 20minut včetně krájení masa a rozehřívání oleje... měla jsem jen reklamaci, že fazolky jsou houby příloha a příště by to chtělo ještě brambory :-)))
Já jsem dlouho neměla odvahu ani zjistit, "co na něm ti amíci vlastně mají" ... a teď je to jedna z mých oblíbených kuchařských surovin. (Naštěstí doma nemámě žádného alergika a momentálně ani žádné malé mimčo, pro ty arašídy nejsou asi to pravé ořechové :-))) Když jsme dělali kuchařku, dokonce jsem byla osočována "že to arašídový máslo cpu všude" :-D )
Arašídové máslo (někde nazývané arašídová pomazánka) se prodává v různé jemnosti /zrnitosti i chuti (od neochucených po solená) a jde i udělat doma - prostě rozmixujete buráky s trochou oleje nebo i vody či vývaru, podle toho, co s nima chcete.
Jednak např. úžasně nahradí celé arašídy do jídel, kde je máte rádi (např. některá jídla čínská) a nechcete tam celá jádra dávat např. kvůli dětem, ale hlavně s ním jdou vykouzlit rychlá minutková jídla - v naší kuchařce je receptů několik, včetně např. v zeleninovém salátu.
Např. stačí osmahnout v oleji kousky kuřecích prsíček (pokud máme arašídové máslo solené, není nutno maso solit), nejlépe obalených v solamylu (udělá to krustičku), přidat fazolkové lusky (nebo cuketu či jinou zeleninu), trochu podlít vývarem nebo vodou, aby se fazolky podusily.... a když jsou akorát, vmíchat plnou lžíci arašídového másla. A JE TO. Arašídové máslo tekutinu v jídle zahustí a vše se touto táhlou omáčkou obalí. Je to moc dobré... takové arašídové :-))
Důležité je to nepřehnat se solí (pokud je arašídové máslo solené, nesolím ostatní věci třeba vůbec), ale ani s tím máslem. Lžíce opravdu stačí na 4 porce jídla...
Tuhle variantu s fazolkami jsme měli k obědu - příprava trvala asi 20minut včetně krájení masa a rozehřívání oleje... měla jsem jen reklamaci, že fazolky jsou houby příloha a příště by to chtělo ještě brambory :-)))
Já jsem dlouho neměla odvahu ani zjistit, "co na něm ti amíci vlastně mají" ... a teď je to jedna z mých oblíbených kuchařských surovin. (Naštěstí doma nemámě žádného alergika a momentálně ani žádné malé mimčo, pro ty arašídy nejsou asi to pravé ořechové :-))) Když jsme dělali kuchařku, dokonce jsem byla osočována "že to arašídový máslo cpu všude" :-D )
Arašídové máslo (někde nazývané arašídová pomazánka) se prodává v různé jemnosti /zrnitosti i chuti (od neochucených po solená) a jde i udělat doma - prostě rozmixujete buráky s trochou oleje nebo i vody či vývaru, podle toho, co s nima chcete.
Jednak např. úžasně nahradí celé arašídy do jídel, kde je máte rádi (např. některá jídla čínská) a nechcete tam celá jádra dávat např. kvůli dětem, ale hlavně s ním jdou vykouzlit rychlá minutková jídla - v naší kuchařce je receptů několik, včetně např. v zeleninovém salátu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

LuciPísek
(upraveno)
3. 3. 2007, 20:48
tak já tu hledám nějaký recept na kuře, protože děda chce něco, co nemá pořád a zaujako mě arašídové máslo a tak, jak to čtu, zdá se mi sloh nějak povědomí...a pak kouknu na autora
A hele, svestra
... no, ale i tak s ním zítra udělám kuřecí pečená stehna.. .. pak napíšu, jak to našemu taťkovi chutnalo




nahlásit

artep
(upraveno)
9. 3. 2007, 16:06
@LuciPísek
už jsem tvůj receptík našla






nahlásit

artep
(upraveno)
27. 1. 2007, 18:47
včera jsem arašídové máslo zamíchala do ohřátého zbytku těstovin ... nic víc ... a bylo to mňam

nahlásit