(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Jáhelná kaše nasladko pro celou rodinu -ideální, chutná a nutričně vyvážená snídaně
Potřebné ingredience
Jáhly-nejlépe Pro-bio, nebo Alnatura z DM - 250g (polovina balení)
voda -podle potřeby nejlépe 2-3 díly vody na 1 díl jahel
posyp - dále v receptu
Postup přípravy
Jáhly promyjeme ve studené vodě, zalijeme vodou a dáme vařit, vaříme cca 15 minut. Podle druhu jáhel a nádobí, které používáte je třeba upravit poměr vody a jáhel aby byula výsledkem kašovitá konzistence.
Takto vzniklou kaši servírujeme sypanou
-sušenými nebo čerstvými meruňkami a strouhaným kokosem-možno předem i nasucho opražit, provoní nám celý byt :-)
-mletým mákem a polijeme javorovým nebo rýžovým sirupem
-rozinkami a mandlemi
-ráda vzkouším i vaše oblíbené varianty, pište do vzkazů, děkuji Jana
Jáhly je možné rovnou vařit s rozinkami, sušenými meruňkami, nebo čerstvým nakrájeným ovocem -jablka, meruńky, nebo hrušky a rozmixovat - k použití i před prvním rokem věku dítěte.
Takto vzniklou kaši servírujeme sypanou
-sušenými nebo čerstvými meruňkami a strouhaným kokosem-možno předem i nasucho opražit, provoní nám celý byt :-)
-mletým mákem a polijeme javorovým nebo rýžovým sirupem
-rozinkami a mandlemi
-ráda vzkouším i vaše oblíbené varianty, pište do vzkazů, děkuji Jana
Jáhly je možné rovnou vařit s rozinkami, sušenými meruňkami, nebo čerstvým nakrájeným ovocem -jablka, meruńky, nebo hrušky a rozmixovat - k použití i před prvním rokem věku dítěte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080910/10/b81830-1221036004.jpg)
cherrycake
(upraveno)
30. 10. 2012, 17:46
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091007/21/b34093-1254942118.jpg)
Kacur
(upraveno)
28. 8. 2012, 21:02
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
Lukava
(upraveno)
28. 8. 2012, 19:56
doporučuji vyzkoušet jáhly vařené v rýžovém mléce, to je fakt mňamka, ale s vodou to také stačí
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/19/b35448-1191605998.jpg)
mmatuli
(upraveno)
20. 10. 2008, 20:56
Jáhly děláme často, děti je mají rády, ale nevaříme je tak dlouho. Většinou jen párkrát propláchnu horkou vodou a zaleji také horkou vodou. Potom již není potřeba vařit, chvilku pod pokličkou a je hotovo, max do 5 minut varu. Jinak se švestkami jsou výborné.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090916/14/b76311-1253105085.jpg)
JANINAKT
(upraveno)
21. 10. 2008, 11:24
@mmatuli
Máte pravdu, asi je vařím kratší dobu, nikdy to neměřím. Vzhledem k tomu, že používám Zepter hrnce mám zkreslený odhad, vše vypínam hned jak to začne vařit a nechávám dojít pod pokičkou, mezitím se oblečeme a snídaně je hotová. Vždycky v receptech uvádím, že doba varu je individuální, podle používaného nádobí a požadované konzistence.