(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Pastýřský koláč aneb maso pod peřinou
Potřebné ingredience
250g mleté maso,2cibule,4karotky,2lžíce worcestrové omáčky,2lžíce rajčatového pyré,2kostky hov.bujonu,1lžíce solamylu,900g brambor,1pastiňák,mléko,sůl a pepř.
Postup přípravy
Nasucho rozpálíme napřilnavou pánev a za častého míchání opečeme maso,až začne hnědnout.Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a karotku a pokračujeme ješte 5minut,dobře promícháme.Do masa vmícháme worcester a rajčatové pyré,rozdrobíme bujon a zalijeme cca 200ml vody.Přivedeme k varu,přiklopíme pokličkou a dusíme 40minut na mírném ohni,až karotka změkne a šťáva zhoustne.Solamyl rozpustíme ve 2lžičkách vody a vmícháme do směsi.Minutku povaříme.Zatímco se maso dusí si uvaříme brambory a pastiňák v osolené vodě do měkka.Scedíme a rozmačkáme s mlékem a pepřem ,aby vziklo pyré.Masovou směs dáme do zapekací misky ,nahoru rozprostřeme pyré a vidličkou povch akypříme.Pečeme 30minut při 200st.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé