Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Řezy PARADISO - pro odvážné :O)

0.0
Řezy PARADISO - pro odvážné :O)

Potřebné ingredience

4 vejce, 2 žloutky, 100g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 120g hladké mouky, 1 kypřící prášek, 40g rozpuštěného nebo změklého másla či margarínu
Na náplň: 2 bílky, 50g cukru moučka, 1 balíček bílé čokoládové polevy, 5 polévkových lžic rumu nebo rumové aroma, 1 balíček Želatinového ztužovače, 100ml vody, 500ml šlehačky, kokos na posypání

Postup přípravy

Na přípravu těsta ušleháme bílky s oběma cukry. Zvlášť ušleháme žloutky s máslem. Pak přidáme do bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vaječné pěny a zamícháme.
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30*40cm). Pečeme na 160 stupňů (horkovzdušná) cca 20 minut.
Na přípravu náplně ušleháme bílky s cukrem do tuha. Rychle vmícháme rozpuštěnou čokoládovou polevu, připravenou podle návodu na obale, a rum nebo rumové aroma.
Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do čokoládového sněhu. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do krému. Vychladlý korpus potřeme krémem a posypeme kokosem. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.

Recept mám ze sešitu Receptář č.21 Dr. Oetker. Akorát jsem změnila název, trochu suroviny a malinko postup. Takže oficiální název je Miniřezy Rumba a při přípravě piškotu tam je, že se vše šlehá dohromady.
A proč pro odvážné? Protože jsou použity "syrové" bílky :-) Ale já mám vajíčka z osvědčeného zdroje tak jsem strach neměla :-)

...kdyby někdo nevěděl, jak vypadá Želatinový ztužovač- k dostání v Tescu a myslím, že už všude :-)

...jiný pohled

...a tohle je PARADISO v podání Zuzky J. (zjelenice) ID 25040 - snad se na mě nebude zlobit, že jsem si vypůjčila její fotku :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zjelenice (upraveno) 1. 2. 2009, 23:41
.... tak jsem dnes odpo dělala ke kafíčku.... (C) a manža se vyjádřil, že řezy jsou LUXUSNÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ (H) Výborný receptík (clamp) (clamp) (clamp), ten se u nás bude dělat častěji (Y) A hlavně to ani není tak náročné, jak se na první pohled zdá, brnkačka (flower) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1670834
Alohalo 6. 2. 2009, 5:37
@zjelenice (Y) (hello)
enestejša 14. 11. 2008, 8:12
Óh, pěju chválu na tento opravdu povedený moučník. Včera jsem se ho tedy odvážila vyrobit dle Vašeho návodu. Povedl se a návštěva chrochtala. Teď právě labužnicky vychutnávám ke kafíčku poslední kousky. Hned si recept přepíšu do svého kuchařského sešitu a dávám za 1.
Alohalo 14. 11. 2008, 21:57
@enestejša Moc děkuji za ta slova chvály! :-$ Jsem moc ráda, že chutnalo (Y)
23kristy 1. 11. 2008, 18:14
Tak jsem dnes dělala moučník k večerní kávičce (C), je to tedy absolutní slast (zajic), tak pravil manžel ;-). Je to opravdová dobrůtka, která chutná všem :-) Moc receptík chválím a ukládám do sbírky moučníků (jidlo)
Alohalo 8. 11. 2008, 18:41
@23kristy Tak to mám radost, že vám chutnalo (Y) Já jej dneska pekla na rodinnou oslavu a opět sklidil velký úspěch (Y) :-) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie