(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Řezy PARADISO - pro odvážné :O)
Potřebné ingredience
4 vejce, 2 žloutky, 100g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 120g hladké mouky, 1 kypřící prášek, 40g rozpuštěného nebo změklého másla či margarínu
Na náplň: 2 bílky, 50g cukru moučka, 1 balíček bílé čokoládové polevy, 5 polévkových lžic rumu nebo rumové aroma, 1 balíček Želatinového ztužovače, 100ml vody, 500ml šlehačky, kokos na posypání
Postup přípravy
Na přípravu těsta ušleháme bílky s oběma cukry. Zvlášť ušleháme žloutky s máslem. Pak přidáme do bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vaječné pěny a zamícháme.
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30*40cm). Pečeme na 160 stupňů (horkovzdušná) cca 20 minut.
Na přípravu náplně ušleháme bílky s cukrem do tuha. Rychle vmícháme rozpuštěnou čokoládovou polevu, připravenou podle návodu na obale, a rum nebo rumové aroma.
Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do čokoládového sněhu. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do krému. Vychladlý korpus potřeme krémem a posypeme kokosem. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Recept mám ze sešitu Receptář č.21 Dr. Oetker. Akorát jsem změnila název, trochu suroviny a malinko postup. Takže oficiální název je Miniřezy Rumba a při přípravě piškotu tam je, že se vše šlehá dohromady.
A proč pro odvážné? Protože jsou použity "syrové" bílky :-) Ale já mám vajíčka z osvědčeného zdroje tak jsem strach neměla :-)
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30*40cm). Pečeme na 160 stupňů (horkovzdušná) cca 20 minut.
Na přípravu náplně ušleháme bílky s cukrem do tuha. Rychle vmícháme rozpuštěnou čokoládovou polevu, připravenou podle návodu na obale, a rum nebo rumové aroma.
Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do čokoládového sněhu. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do krému. Vychladlý korpus potřeme krémem a posypeme kokosem. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Recept mám ze sešitu Receptář č.21 Dr. Oetker. Akorát jsem změnila název, trochu suroviny a malinko postup. Takže oficiální název je Miniřezy Rumba a při přípravě piškotu tam je, že se vše šlehá dohromady.
A proč pro odvážné? Protože jsou použity "syrové" bílky :-) Ale já mám vajíčka z osvědčeného zdroje tak jsem strach neměla :-)
...kdyby někdo nevěděl, jak vypadá Želatinový ztužovač- k dostání v Tescu a myslím, že už všude :-)
...jiný pohled
...a tohle je PARADISO v podání Zuzky J. (zjelenice) ID 25040 - snad se na mě nebude zlobit, že jsem si vypůjčila její fotku :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zjelenice
(upraveno)
1. 2. 2009, 23:41
.... tak jsem dnes odpo dělala ke kafíčku.... a manža se vyjádřil, že řezy jsou LUXUSNÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ Výborný receptík , ten se u nás bude dělat častěji A hlavně to ani není tak náročné, jak se na první pohled zdá, brnkačka http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1670834
Alohalo
(upraveno)
6. 2. 2009, 5:37
@zjelenice
enestejša
(upraveno)
14. 11. 2008, 8:12
Óh, pěju chválu na tento opravdu povedený moučník. Včera jsem se ho tedy odvážila vyrobit dle Vašeho návodu. Povedl se a návštěva chrochtala. Teď právě labužnicky vychutnávám ke kafíčku poslední kousky. Hned si recept přepíšu do svého kuchařského sešitu a dávám za 1.
Alohalo
(upraveno)
14. 11. 2008, 21:57
@enestejša
Moc děkuji za ta slova chvály! Jsem moc ráda, že chutnalo
23kristy
(upraveno)
1. 11. 2008, 18:14
Tak jsem dnes dělala moučník k večerní kávičce , je to tedy absolutní slast , tak pravil manžel . Je to opravdová dobrůtka, která chutná všem Moc receptík chválím a ukládám do sbírky moučníků
Alohalo
(upraveno)
8. 11. 2008, 18:41
@23kristy
Tak to mám radost, že vám chutnalo Já jej dneska pekla na rodinnou oslavu a opět sklidil velký úspěch