Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Tvarohový dort - u nás jiný neděláme

0.0
Tvarohový dort - u nás jiný neděláme

Potřebné ingredience

1/2l mléka (může být i trošičku méně), 1 vanilkový pudink, 2 tvarohy (NE vaničkový), 1 máslo, 3-4 PL cukru, rum (pokud pro děti, tak ne, ale dá příjemné aroma).

Postup přípravy

Nejprve uvaříte vanilkový pudink v 1/2l mléka (mléka dávám o něco méně, aby byl pěkně hustý, posledně jsem omylem nasypala do 1/2l mléka 2 pudinky a také to dopadlo). Poté pudink šlehám ručním šlehačem tak dlouho, až má pokojovou teplotu. Opatrně zašlehám 2 tvarohy a máslo, přidat 3-4 PL cukru (dávám 4), rum dle chuti. ŠLEHÁME.Dortovou formu vyložím igelitovým pytlíkem (posledně jsem vyložila dvěma slaboučkými taštičkami - u nás na rohlíky, které jsem roztrhla a ouška a kus sáčku přesahovaly přes formu:o) což byla výhoda na závěrečnou fázi. Na dno vyskládáme jednu řadu piškotů, navrch vrstvu krému a na krém vrstvu ovoce, opět piškoty, krém ovoce a na závěr ještě vrstva krému a poslední vrstva piškotů. Konce tašky s uchama přehrneme přes piškoty a zatížíme. Dávám hrnec a do něj naskládám buď kompoty nebo pytlíky s moukou. Nejlepší je nechat odležet do druhého dne, piškoty pěkně zvláční. Druhý den (nebo večer) pěkně dort vyklopíme, odstraníme hlavně pytlíky:o))))). Někdy dělám ještě vrch - ovoce a zaliju pudinkem, ale ne vždy. Je to opravdu vynikající dort, který má u nás v rodině obrovský úspěch. Krémové dorty už vůbec neděláme.
OMLOUVÁM SE ZA POLOPATICKÝ POSTUP, ale napsala jsem vám i pár vychytávek, které jsem postupně zjistila. Až budu dělat dort znovu, tak třeba vložim nějakou fotku:o)
DOBROU CHUŤ.

Pohled zezhora.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kockodanka 27. 1. 2010, 7:28
Vypadá úžasně (Y) (Y)myslíte, že bude jedlý i bez toho 1 másla *-) (C)
Kláří2 1. 2. 2010, 15:29
@kockodanka To nevím, to máslo to drží pohromadě. Máslové dorty nemáme rádi a tady jak je ten tvaroh - tak je to takové odlehčené. Fakt výborné. Ale bez másla fakt netuším.
Evista 21. 3. 2009, 18:19
Delala jsem presne dle receptu jen cukru jsem myslim dala vice a vyborne... presne takovy jsem si predstavovala..dekuji za receptik, mam uz v oblibenych |:o) |:o)
Bára D. 19. 10. 2008, 15:24
Takový dortíky já můžu ;-) (Y)
Zrušený účet 19. 10. 2008, 10:54
Mňamka, hm, hned bych si dala (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie