(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Křenová omáčka s uzeným masem
Potřebné ingredience
600g uzeného masa, olej, 60g hl. mouky, 2 dl mléka, vývar, 2 dl smetany, sůl, cukr, špetka muškátového květu, čerstvě nastrouhaný křen.
Postup přípravy
Uzené vložíme do horké vody, uvaříme doměkka, pak vykostíme a nakrájíme na porce.
Podáváme s křenovou omáčkou: z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru, rozšleháme a vaříme asi 1 hodinu s nastrouhaným křenem. Omáčku osolíme, osladíme, okořeníme a nakonec vmícháme smetanu. Necháme jednou přejít varem a podáváme.
Příloha: houskové knedlíky
Podáváme s křenovou omáčkou: z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru, rozšleháme a vaříme asi 1 hodinu s nastrouhaným křenem. Omáčku osolíme, osladíme, okořeníme a nakonec vmícháme smetanu. Necháme jednou přejít varem a podáváme.
Příloha: houskové knedlíky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
basapiv
(upraveno)
23. 9. 2009, 10:14
Vaří se 1 hodinu? Není to moc dlouho?