Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Křenová omáčka s uzeným masem

0.0
Křenová omáčka s uzeným masem

Potřebné ingredience

600g uzeného masa, olej, 60g hl. mouky, 2 dl mléka, vývar, 2 dl smetany, sůl, cukr, špetka muškátového květu, čerstvě nastrouhaný křen.

Postup přípravy

Uzené vložíme do horké vody, uvaříme doměkka, pak vykostíme a nakrájíme na porce.
Podáváme s křenovou omáčkou: z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru, rozšleháme a vaříme asi 1 hodinu s nastrouhaným křenem. Omáčku osolíme, osladíme, okořeníme a nakonec vmícháme smetanu. Necháme jednou přejít varem a podáváme.
Příloha: houskové knedlíky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

basapiv 23. 9. 2009, 10:14
Vaří se 1 hodinu? :-o Není to moc dlouho? :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie