Vynikající domácí křenová pochoutka
Potřebné ingredience
Nesrovnatelná chuť s kupovaným dochucovadlem. Skvěle se hodí k masu, uzeninám, jako základ omáček a k mnoha dalším pokrmům. Vše co potřebujeme je: 2 dcl strouhaného křenu, 3 malé "panáky" oleje, 1 malý "panák" octa, 3 lžičky cukru, trocha soli a vody
Postup přípravy
Kořen nastrouháme na struhadle najemno (nebo v mixéru), přidáme olej, ocet, cukr, sůl a vodu. Zamícháme a dáme do uzavíratelných lahviček např. od přesnídávky.
Nastrouhaný najemno.
Křen působí výrazně antibakteriálně, podporuje trávení, odhleňuje průdušky, působí močopudně a celkově povzbudivě. Při zevním použití zvyšuje křen prokrvení tkání, čímž urychluje hojení a regeneraci. Zevně se také křen užívá při revmatismu nebo při ischiasu ve formě tzv. křenové placky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé