Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Opět Brumíci - tentokrát s náplní

0.0
Opět Brumíci - tentokrát s náplní

Potřebné ingredience

Třené těsto: 3 vejce, 225 g cukru, 130 g tuku (dávám olej nebo část oleje nahradím Herou pro lepší vůni), cca 1,5 dcl mléka, 260 g polohrubé mouky, necelý prášek do pečiva.

Postup přípravy

Klasicky ušlehat vejce s cukrem a pak přidat další suroviny.
Pro obměnu jsem dnes zkusila místo normálního prdopeče dát prášek do pečiva do perníků a přidat lžíci medu. Doporučuji, velmi chutné! Akorát ti dnešní medvídci jsou dost světlí, ovšem strávníci byli velmi netrpěliví;-)

Peču na 200° 10 minut. Někde jsem četla, že je lepší péct pomaleji a déle, musím vyzkoušet., ale takto nám meďošci chutnají. Dávka vystačí na dvě formy, tedy 12 kousků. Formu stačí vymáznout olejem, vyklápějí se krásně. Po upečení ale nevyklápět hned, nechat chvilku odstát. Uvidíte, jak těsto "odskočí" od okrajů.

Osobně mi více vyhovuje péct ve dvou formách, šest kousků z jedné formy zmizí ještě zatepla a musí se péct znovu a taky nerada rozpaluju troubu kvůli trošce pečení. Když peču jen v jedné formě, tak stejně udělám celou dávku těsta a zbytek dám do nějaké jiné formy - do koláčovky, malé bábovky, do muffinů. To máme k jídlu my dospělí a dětem necháme medvídky.

Zkusila jsem různé plnění marmeládou, nutellou, toppingem atd., většinou mi náplň klesla ke dnu a díky tomu se tvary ještě hůře vyklápěly. Dnes jsem si zkusila dát nutellu do zdobičky s tenkým hrotem (mám malou tubu z Reproplastu) a tou pak krém stříknu do vychládlého medvídka. Hrot je velmi tenký, tak je potřeba dost zatlačit, aby se tam dostalo více náplně, ale takto mi přišli medvídci těm kupovaným nejbližší.
Přeji dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Paťulík 15. 10. 2008, 22:48
Určitě vyzkouším.....mě se zatím brumíci nepodařili vyklopit ani poprvé ani podruhé....třeba je to receptíkem, odzkouším tedy Váš...snad budu mít více štěstí (L)
Pattistudio 15. 10. 2008, 23:29
@Paťulík Přeji, ať se podaří. Já jsem zkoušela více receptů a s vyklopením nebyl problém. Vymazáváte olejem? Necháváte vychladnout? Ještě mě napadá, kdysi jsem měla formu na malé medvídky, tak mi těsto vždycky přeteklo a pak byl problém vyklopit, protože se ty okraje připekly. Ale ta forma měla i malinko jiný povrch, sice taky antiadhezivní, ale s touto Tescomáckou je to zatím opravdu vždycky na jedničku (Y)
Paťulík 16. 10. 2008, 15:05
@Pattistudio Děkuji za rady.....dnes to zase zkusím, se jen tak nedám :-) vymazávám olejem, nechávám vychladnout i jsem dala mokrou utěrku přes ně a žádná sláva, vydolovala jsem je takovým dřevěným nožíkem, malá Nicy mi říkala mami nelozbi je..... :-D těsta mám akorát s tím problém nemám, jen prostě nejdou ven. Tak tedy zkusím Váš receptík (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie