Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Nakládané hermelíny

0.0
Nakládané hermelíny

Potřebné ingredience

hermelíny-stačí obyč 8-10 ks,
olej slunečnicový-1 litr,
ocet,
koření na grilované hermelíny,
koření kotanyi pfeffer steak,
bobkový list,
půl kila cibule-červené i žluté-hezká je kombinace-nakrájíme na kolečka,
palička česneku-prolisujeme,
olivy-stačí malý balíček,
nakládané papriky-"kozí rohy",
nakládané chilly papričky,

Postup přípravy

1. v hrnci svaříme olej s cca 2-3 lžícema octa, 5-6 bob.listy, lžičkou od každého koření, malinko přisolíme, přidamé 2-4 stroužky česneku-celé a tak 4 chiili papričky-vše necháme provařit tak 3 minutky a vypneme a necháme chladnout.
2.hermelíny si rozpůlíme, obě strany potřeme prolisovaným česnekem, posypeme oběma druhy koření, na jednu půlku dáme tak 3 olivy, jednu chilli papričku, 1 kozí roh-popř.půlku, podle toho, jak jsou velké, a hodně cibule, pak přiklopíme druhou půlkou a přimáčkneme k sobě /moc to nejde, ale alespoň trochu/.
3.do velké sklenice či pekáče dáme na dno část na proužky nakrájené cibule, pár oliv, na to nadaváme hermelíny hodně na těsno k sobě a zbylá místa mezi nima utěsňujme kozíma rohama, cibulí a olivama, sem tam můžeme přidat ještě i chilli papričku, když je máme všechny uložené, na vrch dáme ještě vrstvu cibule , popř.všeho co nám zbylo a zalijeme vlažným popř.vychladlým olejem-pozor hladina během zrání stoupne, takže to chce mít ještě místo, ne aby byl olej až po okraj, zároveň však musí být všechno ponořeno...
4 vše přikryjeme folií a popř.ještě víčkem, pokud máme možnost a dáme zrát na minimálně 7 dní, spíše tak 10 dní do lednice.....u nás málokdy vydrží takhle dlouho, je to užasná dobrota....

konečná fáze hermelínů před uložením do lednice

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Záhoráčka 16. 10. 2008, 7:57
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie