(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Nakládané hermelíny
![Nakládané hermelíny](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/081014/16/j27803.jpg)
Potřebné ingredience
hermelíny-stačí obyč 8-10 ks,
olej slunečnicový-1 litr,
ocet,
koření na grilované hermelíny,
koření kotanyi pfeffer steak,
bobkový list,
půl kila cibule-červené i žluté-hezká je kombinace-nakrájíme na kolečka,
palička česneku-prolisujeme,
olivy-stačí malý balíček,
nakládané papriky-"kozí rohy",
nakládané chilly papričky,
Postup přípravy
1. v hrnci svaříme olej s cca 2-3 lžícema octa, 5-6 bob.listy, lžičkou od každého koření, malinko přisolíme, přidamé 2-4 stroužky česneku-celé a tak 4 chiili papričky-vše necháme provařit tak 3 minutky a vypneme a necháme chladnout.
2.hermelíny si rozpůlíme, obě strany potřeme prolisovaným česnekem, posypeme oběma druhy koření, na jednu půlku dáme tak 3 olivy, jednu chilli papričku, 1 kozí roh-popř.půlku, podle toho, jak jsou velké, a hodně cibule, pak přiklopíme druhou půlkou a přimáčkneme k sobě /moc to nejde, ale alespoň trochu/.
3.do velké sklenice či pekáče dáme na dno část na proužky nakrájené cibule, pár oliv, na to nadaváme hermelíny hodně na těsno k sobě a zbylá místa mezi nima utěsňujme kozíma rohama, cibulí a olivama, sem tam můžeme přidat ještě i chilli papričku, když je máme všechny uložené, na vrch dáme ještě vrstvu cibule , popř.všeho co nám zbylo a zalijeme vlažným popř.vychladlým olejem-pozor hladina během zrání stoupne, takže to chce mít ještě místo, ne aby byl olej až po okraj, zároveň však musí být všechno ponořeno...
4 vše přikryjeme folií a popř.ještě víčkem, pokud máme možnost a dáme zrát na minimálně 7 dní, spíše tak 10 dní do lednice.....u nás málokdy vydrží takhle dlouho, je to užasná dobrota....
2.hermelíny si rozpůlíme, obě strany potřeme prolisovaným česnekem, posypeme oběma druhy koření, na jednu půlku dáme tak 3 olivy, jednu chilli papričku, 1 kozí roh-popř.půlku, podle toho, jak jsou velké, a hodně cibule, pak přiklopíme druhou půlkou a přimáčkneme k sobě /moc to nejde, ale alespoň trochu/.
3.do velké sklenice či pekáče dáme na dno část na proužky nakrájené cibule, pár oliv, na to nadaváme hermelíny hodně na těsno k sobě a zbylá místa mezi nima utěsňujme kozíma rohama, cibulí a olivama, sem tam můžeme přidat ještě i chilli papričku, když je máme všechny uložené, na vrch dáme ještě vrstvu cibule , popř.všeho co nám zbylo a zalijeme vlažným popř.vychladlým olejem-pozor hladina během zrání stoupne, takže to chce mít ještě místo, ne aby byl olej až po okraj, zároveň však musí být všechno ponořeno...
4 vše přikryjeme folií a popř.ještě víčkem, pokud máme možnost a dáme zrát na minimálně 7 dní, spíše tak 10 dní do lednice.....u nás málokdy vydrží takhle dlouho, je to užasná dobrota....
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/081014/16/k30542.jpg)
konečná fáze hermelínů před uložením do lednice
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Záhoráčka
(upraveno)
16. 10. 2008, 7:57
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaam
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)