(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Ořechový chléb do domácí pekárny
Potřebné ingredience
voda, ocet, sůl, hladká mouka, sušené droždí, kmín, ořechy (nebo jiná semena, lze i ovesné vločky).
Postup přípravy
Do domácí pekárny dáme suroviny v uvedeném poředí:
500ml vody
3lžíce octa
3lžičky soli
750g hladké mouky (nebo chlebové mouky)
1 sáček sušeného droždí (7g)
3 lžičky kmínu
150g vlašských ořechů - lze použít jakákoliv jiná semena, či ovesné vločky
Pekárnu zapneme na program pro pečení celozrného chleba, na tu nejvyšší gramáž (nějak kolem 1 kg)
Chléb je vynikající, u nás se po něm vždy zapráší, stojí za vyzkoušení. Recept mám vlastní.
500ml vody
3lžíce octa
3lžičky soli
750g hladké mouky (nebo chlebové mouky)
1 sáček sušeného droždí (7g)
3 lžičky kmínu
150g vlašských ořechů - lze použít jakákoliv jiná semena, či ovesné vločky
Pekárnu zapneme na program pro pečení celozrného chleba, na tu nejvyšší gramáž (nějak kolem 1 kg)
Chléb je vynikající, u nás se po něm vždy zapráší, stojí za vyzkoušení. Recept mám vlastní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé