Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

DORT PAŘEZ

0.0
DORT PAŘEZ

Potřebné ingredience

Suroviny na piškotovou roládu (dvojnásobné množství, udělejte si pevnější těsto i náplň) + marcipánové figurky na dozdobení

Postup přípravy

Stejným způsobem uděláte třeba i pařezovou chaloupku. Dort je tradiční v zemích bývalé Jugoslávie.
podle toho jak chcete dort veliký, uděláte obrovskou piškotovou roládu. Tento je ze dvou rolád natočených na sebe. Roláda je vyšší, než by bylo potřeba a proto z jedné strany odkrojíte kolo asi o výšce 8 cm (podle velikosti celé rolády). Tenhle kus rozkrájíte na 3 díly a připojíte k roládě, kterou postavíte na podložku - tím vytvoříte kořeny. Nedělejte si nic z toho, když se Vám pařízek trošku zbortí nebo nebude úplně dokonalý, může to být prostě hodně starý nahnilý pařez z tmavého lesa a čím nedokonalejší, tím lepší - hlavně klid a optimisticky do toho, není čeho se bát. Drobné nedokonalosti skrojíte nožem do požadovaných tvarů a na závěr zakryjete krémem, na kterém vytvoříte strukturu kůry - jak se vám líbí. Na vršek pařezu krém nedávejte, kresba rolády je sama o sobě dost pařezovitá. :) Na úplný závěr doplňte zvířátka a houbičky - když Vám nevadí trochu orosené, klidně hned, ale pokud budete dorťas dávat ještě do lednice i s marcipánovými postavičkami, budou po vyjmutí krásně realistisky ovlhlé - oslizlé - tak jestli by Vám to mělo vadit, naaranžujte je tam až před podáváním.
To jsou všechny mé rady, přeji šťastné tvoření.

:)

:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 13. 10. 2008, 20:42
Vypadá skvěle. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
Zrušený účet 13. 10. 2008, 15:28
No, to je dokonalé. (Y) (Y) (Y)
rhfenda 13. 10. 2008, 14:28
Tak to je super,jste nápaditá kuchařinka!!!Krásnej dortík!!! :-$ :-$ (Y) :-) (clamp) (jablka)
tchyna 13. 10. 2008, 14:12
moc hezký (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 13. 10. 2008, 14:07
Hezký nápad (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie