(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
obrácené,napařované vepř.řízky
Potřebné ingredience
vepřové maso -jaké máte rádi na řízky-kotleta,kýta,krkovice...,strouhanky,vejce.
Postup přípravy
řízky klasicky naklepeme,osolíme a obalíme,ale opačně než je běžné,první strouhanku,pak do vejce.Osmažíme.Do hrnce se nachystáme vařit vodu,vložíme tam předtím ten rozkládací plech na napařování-no ten pařák-nevím jak se to přesně jmenuje.Nesmí být ponořený ve vodě,musí tam jít jen pára,jakmile řízky máme osmažené,dáme je na pařák a necháme pod pokličkou asi 20min.
Řízky jsou opravdu křehoučké,měkké a navíc zbytečný tuk odkapává do vody.Já jsem vždycky neměla ráda řízky z kotlety,přišly mi tuhé a suché,ale tímto postupem udělané jsou výborné.
Řízky jsou opravdu křehoučké,měkké a navíc zbytečný tuk odkapává do vody.Já jsem vždycky neměla ráda řízky z kotlety,přišly mi tuhé a suché,ale tímto postupem udělané jsou výborné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ajaf
(upraveno)
16. 1. 2007, 8:42
ANO,TA VODA TAM UŽ MÁ VŘÍT,ALE URČITĚ TEN PAŘÁČEK NESMÍ BÝT PONOŘENÝ,JEN ABY NA TY ŘÍZKY ŠLA PÁRA,TO UDĚLÁ TU KŘEHKOST ŘÍZKŮ,AT SE ZADAŘÍ
mimik
(upraveno)
14. 1. 2007, 21:49
Alenko, ta voda před vložením řízečků už musí vřít? Tak jak na knedlík? nebo vkládat do studeného hrnce? Chci to v týdnu vzkoušet. Takový postup jsem ještě neslyšela. Děkuji